Lagkaptenen om nya sportchefen: ”Helt rätt man för jobbet”

Bottenlaget Rögle har det fortfarande tungt och igår kom den senaste storförlusten hemma mot Mora. Efter matchen var det en besviken lagkapten som träffade Hockeybladet. Ted Brithén talar även ut om lagets tuffa period.

Rögle går i nuläget blytungt i SHL och förlusten igår var lagets sjunde raka. Hockeybladet var på plats i Lindab Arena under 1-6 förlusten mot Mora och träffade efteråt en nedstämd Ted Brithén som även är lagkapten för Rögle.

–Jag är otroligt besviken och jag skäms över vår insats idag. Jag tänker inte tala för de andra men jag är väldigt besviken på mig själv och jag kommer inte alls upp i någon godkänd nivå. Det känns skit, säger Brithén om matchen.

Den senaste tiden har varit turbulent för Rögle även utanför isen. Det har skett förändringar både på tränarsidan och sportchefssidan. På tränarsidan har de tidigare assisterande tränarna Patrik Ross och Roger Hansson tagit över huvudansvaret sedan Anders Eldebrink och Rögle gått skilda vägar. Detta har lett till en del nya direktiv ifrån tränarna enligt Brithén.

–Det har kommit en del nya direktiv men de följer vi inte idag. Vi gör inte många rätt. Det är alltid svårt att säga vad effekten av ett tränarbyte kommer att bli men det hör var inte den start vi ville ha.

”Helt rätt”

Rögle har även under landslagsuppehållet hittat en ny sportchef som ersätter Anders ”Masken” Carlsson som tidigare meddelat att han slutar. Valet av ny sportchef föll istället på Brithéns tidigare lagkamrat Chris Abbott vilket blev officiellt i förra veckan. Så fort Abbotts namn nämns blir Ted Brithén genast gladare. De båda har spelat tillsammans i Rögletröjan och även vunnit SM-guld tillsammans i HV71.

–Det är jätteroligt att Chris tar över och jag är övertygad att han är helt rätt man för jobbet. Ska bli kul att jobba med honom igen och jag ser fram emot att se vad han kan göra i rollen som sportchef, säger Brithén.

Du känner ju Chris väl. Hur är han som person?
–Det är en väldigt ödmjuk person som är otroligt professionell och noggrann i allt han gör. Han kommer att passa bra i den här rollen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN