KLART: Succébröderna förlänger med Rögle
Bildbyrån/Montage
Succébröderna Cam och Chris Abbott förlänger med Rögle, det meddelar klubben idag. De blir kvar i klubben i ytterligare tre säsonger.
– Det är ett roligt och utmanande jobb, säger Chris Abbott.

Cam och Chris Abbott, succébröderna förlänger med Rögle. Det har skrivit kontrakt som gäller över säsongen 2022/2023. Bröderna har lyft klubben mot toppen i SHL och den gångna säsongen slutade de trea, den bästa säsongen i klubbens historia. Nu fortsätter utmaningen att göra Rögle till ett stabilt topplag.

– Vi är jätteglada att redan nu kunna presentera förlängningen med Chris och Cam Abbott. Det känns otroligt bra att ha kontinuitet i en verksamhet och jobba vidare på den resa som påbörjades för 2,5 år sedan. Både Chris och Cam har på ett imponerande sätt växt in i sina roller och med sitt driv och engagemang är de två av flera viktiga pusselbitar i den sportsliga organisationen, säger Daniel Koch klubbdirektör i Rögle till klubbens hemsida och fortsätter:

– Förlängningarna visar också att vi som förening håller fast vid den inslagna riktningen och målsättningen att etablera oss som ett stabilt topplag i SHL.

Nya roller

Rögle var brödernas första svenska klubb, 2008 debuterade de i SHL. Det blev endast en säsong i klubben som spelare. I november 2017 kom de tillbaka nu som ledare. Cam värvades som tränare från Växjö där han var tränare för klubbens J20-lag.

– Jag tycker att kontinuitet är viktigt i en organisation. Jag är stolt över den utveckling som vi haft den här tiden och jag ser fram emot att fortsätta resan som vi påbörjat. Jag tror vi lyckats etablera oss som en organisation dit spelare, både lokala och utifrån, vill söka sig till för att ha roligt, jobba hårt och utvecklas, säger Cam Abbott, tränare i Rögle.

Chris blev sportchef i samma veva, det var hans första ledaruppdrag sedan han avslutade karriären 2017 i HV71 med ett SM-guld.

– Det har varit en ära att få jobba i Rögle så här långt och det var naturligt för mig att förlänga samarbetet. Det är ett roligt och utmanande jobb, jag är glad över hur organisationen utvecklats och jag ser fram emot att jobba vidare i Rögle mot vårt mål som är att vinna ett mästerskap här, säger Chris Abbott sportchef i Rögle.

Här följer du Rögles lagbygge inför säsongen 2020/2021.

Kommentarer

Kommentarer