KLART: Rögle går skilda vägar med anfallaren

Han kom som en stjärnvärvning till Rögle BK inför säsongen. Nu står det klart att han lämnar efter stora skadebekymmer.

Matt Anderson kom till Rögle som en stjärnvärvning, nu står det klart att man går skilda vägar med anfallaren redan i mitten av oktober. Skadeproblemen är det som har ställt till det. Frågan är hur läkarundersökningen gick innan man värvade in amerikanaren. På Rögles hemsida går man ut med nyheten att han återvänder till USA för att opereras innan en förmodat lång rehabilitering tar vid.

Skadade sig 1 oktober

Matt Anderson skadade sig redan i första matchen han spelade för Rögle och har sedan dess varit frånvarande.

– Vi vill tacka Matt för att han kom till oss den här säsongen. Hans erfarenhet, konkurrenskraft och professionalism hade varit värdefull för oss. Tyvärr så kom en olycklig skada i vägen. Vi hoppas Matt kommer tillbaka snart och önskar honom lycka till i den framtida karriären, säger sportchef Chris Abbott till Rögles hemsida.

Anderson registrerades alltså bara för en match i Rögletröjan och noterades där för en utvisning innan det nu är dags att packa väskan och bege sig hem till USA för att kunna rehabilitera sin skada på bästa sätt och försöka fortsätta karriären någon annanstans.

Stor succé i Djurgården

35-åringen gjorde stor succé i Djurgården dit han kom efter två år i KHL. Det blev två raka 18-målssäsonger och sammanlagt 74 poäng i grundserien med ytterligare 8 poäng i slutspelet i Stockholmsklubben. Därefter gick han till Skellefteå där han inte imponerade. För att få fart på karriären igen så värvades han in till storsatsande Rögle. Där gick det mesta snett som sagt, både för Anderson och klubben fram tills nu. Det återstår att se om han avslutar karriären eller om han kommer tillbaka med ny kraft framöver.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN