KLART: Poängstark mästare till Rögle BK

Rögle BK har vunnit dragkampen om en poängstark kanadensare. Det är den 28-årige försvararen Kodie Curran som kommer att ansluta till klubben.
– Det som är på gång ser riktigt spännande ut och det tilltalar mig, säger Kodie Curran.

Rögle BK har skrivit ett tvårskontrakt med en poängstark kanadensare vid namn Kodie Curran. Försvararen är 28 år gammal och kommer från Calgary, det är också i den regionen som han har spelat merparten av karriären.

– De två första åren i Europa har verkligen varit bra. Jag hoppas det fortsätter i Rögle, säger Kodie Curran till Rögles hemsida.

Det är främst i den norska och danska ligan som han har dominerat. Efter att Kodie Curran spelat i AHL och ECHL under en säsong bestämde han sig för att pröva lyckan i Europa. Säsongen 2016/2017 blev det spel i den danska ligan för Esbjerg och där var han en bidragande orsak till varför klubben blev danska mästare. Försvaren vann både poängligan och målligan för backarna, dessutom blev han uttagen i All Star Team. Säsongen efter bar det iväg till Norge för spel i den norska ligan, för Storhamar, där blev han bland annat mästare i onsdags. Kodie Curran var även lagkapten i Storhamar och förutom att vinna slutspelet kammande det norska laget också hem grundserien.

– Jag har haft en fantastisk säsong här i Storhamar och är tacksam för att få vara en del av deras organisation. Men allt har ett slut, jag har fått möjligheten att gå vidare och jag ser verkligen fram emot att komma till Rögle och den svenska ligan. Det blir en ny härlig utmaning.

Flera klubbar intresserade

Framgångarna har gett eko utanför den norska ligan då flera svenska klubbar har jagat honom. Men försvararen valde till sist Rögle BK.

– Jag tycker att det som Chris och Cam Abbott har gjort i Rögle och det som är på gång ser riktigt spännande ut och det tilltalar mig.

Chris Abbot är själv mycket nöjd över att ha fått över en poängstark försvarare som Kodie Curran.

– Kodie Curran är en spelare som jag har försökt landa sen jag satte mig på sportchefsstolen i Rögle. Han är en mogen och talangfull offensiv försvarare som är stark. Jag förväntar mig att han blir en stor del i vår line up. Och han vet hur man vinner mästerskap, säger Chris Abbott.

Kodie Currans kontrakt gäller till och med säsongen 2019/2020.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN