Het ordväxling mellan Almen Bibic och SHL-pamparna

Almen Bibic riktar hård kritik mot SHL i allmänhet efter sin avstängningsdom. SHL bemöter nu kritiken – och fansen har samlat in pengar för att betala spelarens böter.

Almen Bibic tilldömdes under tisdagens möte med Leksand matchstraff efter en tackling mot motståndarspelares huvud. Han blir också avstängd i tre matcher och får betala 13 000 kronor i böter. I en intervju med Helsingsborg Dagblad riktar han hård kritik mot domarna, förbundet och hela SHL.
– Pinsamt. Det är en jakt på både mig och Alen (storebrodern) känns det som. Vi ska åka dit för minsta lilla. Nu är det en situation med (Nichlas) Torp jag åker dit för när jag inte ens är ute efter att tackla honom, utan jag åkte mot pucken. Det här luktar jäkligt illa, säger han bland annat till tidningen.

Han ifrågasätter även SHL:s vd Jörgen Lindgrens del i domarfrågorna.
– Jörgen är väl gammal domare, så det är klart som fan att han håller domarna om ryggen? Det är så det fungerar, alla håller varandra om ryggen.

Kritiken bemöts

Nu bemöter domarbasen Peter Andersson kritiken mot domarna.
– Det man hinner observera är tröjfärger och så vidare, så att domare skulle vara ute efter individer, det finns inte på denna jord, det finns ingen grund för det över huvud taget, säger han till Helsingborgs Dagblad och fortsätter:
– För oss är målet att se alla större händelser, men tyvärr är det så, och inte bara händelsen i Leksand, så hinner inte, eller uppfattar inte domarna situationen live. Det är då vi har det här situationsrummet som kommer in.

Även Jörgen Lindgren väljer att bemöta anklagelserna.
– Jag var linjeman för 15 år sen… Jag kan förstå en frustration, det kan jag villigt erkänna, men det funkar ju inte så att du tittar på enskilda spelare utan du ser på händelser, säger han till samma tidning.

Fansen startade insamling

I sitt stöd till Almen startade Röglefansen en insamling för att betala publikfavoritens böter. Tillsammans med fans från flera andra SHL-lag fick de ihop 25 000 kronor.
– Det är ju helt sjukt – wow, säger Almen själv till Helsingborgs Dagblad och fortsätter:
– Jag såg att det var folk från Leksand, HV71 och Färjestad som hade deltagit. När till och med andra supportrar går in och bidrar kanske man förstår hur illa domen jag fick mot mig är.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN