Han är Rögles nya sportchef: ”Passar perfekt in på kravprofilen”

Snart tio år efter genombrottet i Rögletröjan så återvänder Chris Abbott till Rögle BK. Denna gången inte som spelare, utan som sportchef. Klubben meddelade under torsdagen att han blir klubbens nya sportchef de kommande tre åren.

Chris Abbott slog tillsammans med sin bror Cam Abbott igenom i SHL säsongen 2008/2009 med Rögle efter att ha kommit från den norska ligan. Sedan dess har han gjort över 400 matcher i högstaligan. Först sex säsongen i Norrbotten med Luleå och därefter blev det ytterligare två i HV71, där en skadad Chris Abbot från läktarplats fick se sitt lag bli svenska mästare i våras.

Karriären fick ett absurt avslut när han ådrog sig en nackskada ifjol och efter guldet med HV71 i våras meddelade 34-åringen att karriären var över. Nu fortsätter hockeylivet, men inte som spelare, utan istället som sportchef. Under torsdagen meddelade Rögle BK att Chris Abbott blir klubbens nya sportchef.

– När Chris namn dök upp så var det ingen tvekan. Han passar perfekt in på den kravprofil vi satt upp för vår nye sportchef och står precis för de saker vi vill se i Rögle BK: karaktär, passion och krav på sig själv och sin omgivning. Chris Abbott är starten på något nytt i Rögle BK, säger Rögles vd Marcus Thuresson i ett pressmeddelande.

Chris Abbott säger i pressmeddelandet att han är nöjd över att få förtroendet. Hans signum som spelare var att jobba hårt och offra sig för laget. Något han tänker ta med sig in i sportchefsrollen.
– Jag förstår att det kommer att finnas tveksamheter och frågetecken kring min erfarenhet som sportchef. Men jag kan lova att jag kommer att ta mig an den nya utmaningen med samma passion och intensitet som jag hade som spelare, säger Chris och fortsätter.
– Jag kommer att kräva samma höga engagemang och arbetsmoral av spelare och tränare.

Klubbens VD, Marcus Thuresson, är inte orolig över Abbotts erfarenhet som sportchef.
– Alla är oerfarna i början men med den passion och intresse samt den erfarenhet som Chris har som spelare tills alldeles nyligen så ser vi det bara som positivt. Vi kommer att ge den support som Chris behöver, säger vd Marcus Thuresson.

Kontraktet med Abbott börjar gälla från och med den 1 maj 2018 och tre år framåt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN