Emil Kruse: ”Vi är inte nöjda”

Krigarinsatsen stod i fokus när Rögle slog tillbaka Frölunda med 4-3 på hemmaplan inför fullständigt lyriska fans. Rögles målvakt, Emil Kruse, stod på huvudet i den tredje perioden och var högst bidragande till att Rögle lyckades kamma hem tre poäng.
– Det var lite extra nervöst på slutet men det är skönt att kunna kliva fram i viktiga lägen, säger Emil Kruse efter matchen. 

6-1 seger mot Örebro följdes upp med en förlust efter förlängning på Hovet. Idag slog man tillbaka formstarka Frölunda med 4-3 inför lyriska fans hemma i Lindab Arena.

– Spelar vi och krigar såhär hårt varje match, så är det inte många lag som slår oss, säger matchhjälten Emil Kruse efter matchen.

Men det kunde slutat oavgjort. När Taylor Matson satte 4-2 trodde de flesta att de var avgjort. Bara sekunder senare hade Frölunda reducerat och det blev en nervkittlande avslutning, men Emil Kruse hade bestämt sig.

– De skapade ett antal lägen i slutet, och fick in ett riktigt turmål. Det var lite extra nervöst på slutet men det är skönt att kunna kliva fram i viktiga lägen, säger han.

Sedan den nye huvudtränaren Cam Abbott tog vid har ett antal förändringar skett och det går att se stor skillnad på då och nu. Emil Kruse berättar om förvandlingen.

– Vi jobbar mycket hårdare för varandra där ute. Vi sätter mer press över hela banan, och jag tror att det passar oss. Motståndarna får inte lika mycket tid i vår zon som de fått förut, säger han.

Det gick att känna igen dig från kvalmatcherna mot Karlskoga ifjol.
– Jag känner mig i bra form, och det är kul att få förtroende i dessa matcher, säger han.

Just förtroende är något som han fått under Cam Abbott. Detta var hans andra raka match från start och han har tagit upp kampen om förstaspaden på allvar.

Känner du själv att du är på väg att ta upp kampen om förstaspaden?
– Det får ju Cam bestämma. Jag kommer ge allt jag kan varje träning och match, sen får jag hoppas att jag får stå så mycket så möjligt, säger han.

Rögle och Emil Kruse är inte nöjda. De siktar uppåt. I och med dagens tar man in poäng på Karlskrona som ligger på trettonde platsen och närmast väntar Brynäs som också är indragna i bottenracet.

– Vi är inte nöjda och siktar uppåt. Vi ska ta en match i taget och försöka vinna varje match, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN