Foto: Bildbyrån

Rögle har haft en tuff säsong och klarade sig kvar i SHL via kval. Tidigare idag kom ryktet om att klubben jagar målvakt. Men för att ta in en målvakt tvingas en annan lämna. Och nu är det klart att Oscar Dansk lämnar Rögle.

Tidigare under dagen spreds ryktet om att Rögle är ute efter Karlskogas succémålvakt Emil Kruse. Kruse som var lite av en mardröm för Rögle i kvalet mot Karlskoga och som gjorde att matcherna blev jämnare än de var spelmässigt. Men om Rögle nu ska ta in Emil Kruse behöver någon annan lämna först. Och nu är det klart att Oscar Dansk lämnar Ängelholmsklubben för spel i AHL.

Två JVM-silver

Oscar Dansk är född i Stockholm med bodde under stora delar av sin uppväxt i USA. Dansk återvände till svensk hockey när han var 16 för spel i Brynäs organisation. Där blev det spel i två säsonger innan han återigen flyttade över till USA inför säsongen 2012-13 för spel i OHL-laget Erie Otters efter att ha blivit draftad i andrarundan av Columbus Blue Jackets 2012.

Oscar Dansk spelade två raka JVM för Sverige (2012 och 2013) som båda två slutade med silver. Inför säsongen 2015-16 återvände Dansk återigen till svensk hockey för spel i SHL-laget Rögle som lånade honom från Columbus organisation. Oscar Dansk var Rögles förstaval i målet under inledningen av den här säsongen innan han fick ta ett steg tillbaka till förmån för Anders Lindbäck. Totalt har det blivit 60 SHL-matcher fördelat över två säsonger för Dansk.

Nu är det klart att Oscar Dansk lämnar Rögle för att återvända till Nordamerika. Den här sejouren blir det spel i AHL för Columbus farmarlag Cleveland Monsters. Detta bekräftar Monsters på sin hemsida.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer