Efter poängsuccén – Schira nöjd med insatsen

Craig Schira var, med sina fyra poäng, en av isens mest framstående spelare när Rögle tog sin första trepoängare denna säsongen mot Färjestad. Efter matchen var han givetvis nöjd med lagets prestation. 
– Vi lyckas vinna matchen efter en stark insats både offensivt och defensivt, säger han till Hockeybladet. 

Ja, Rögle tog alltså sin första trepoängare efter en 5-2 seger mot serieledande Färjestad. Till Hockeybladet berättar backen Craig Schira om sina tankar efter matchen.
– Mycket bra match. Vi möter ett mycket bra lag som har hög fart och en stark offensiv. Men vi lyckas vinna matchen efter en stark insats både offensivt och defensivt.

I segern mot Färjestad stod Schira för fyra poäng i form av fyra assister. Men det är en ödmjuk Schira som berättar om sin poängsuccé.

–  Jag gjorde inget speciellt direkt. Jag försökte bara leverera pucken så bra som möjligt till medspelarna som kom med bra fart. De gjorde ett bra jobb och satte avsluten fint.

I den andra perioden linkade Craig Schira ut efter att ha fått ett skott på foten, men i den tredje var han tillbaka och kunde tillsammans med laget fullborda lagets första trepoängare.
– Jag tror inte det är någon fara. Jag ville bara ut och kontrollera det innan jag fortsatte spela. Sen spelade jag vidare i tredje och det kändes bra.

Vad har hänt med ert defensiva spel? I början av säsongen släppte ni in många mål i varje match.
– Kanske tar det lite längre tid att få ihop laget och få alla att förstå hur man ska spela tillsammans. Men vi har kämpat på bra under träningarna och det gäller att föra över det även till matcherna.

Schira kom till Rögle inför denna säsongen med en uttalad defensiv roll men har inlett denna säsongen strålande offensivt sett. Efter kvällens fyra poäng är han dessutom poängbäst bland alla backar i SHL. Vad är det som hänt med hans offensiva spel?

– Jag vet inte. Mitt huvudfokus kommer alltid att vara det defensiva men om poängen trillar in är det bra. Jag spelar i powerplay och det är klart att det hjälper till.

En poäng mot Karlskrona, två mot Luleå och nu tre mot Färjestad. Vad betyder det för er att ha kommit in i en stark fas och få lite andrum?
– Det ger oss en hel del självförtroende, speciellt att slå ett lag som detta. De är riktigt bra och att få tre poäng är väldigt skönt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN