Daniel Widing: ”Det är ett revanschsuget Rögle”

Rögle har fått en minst sagt tuff säsongstart. Lagets äldste spelare, Daniel Widing, har varit med förr och vet vad det handlar om. 
– Det är många faktorer som spelar in, säger han till Hockeybladet.

Förlust med 5-0 i premiären följdes upp av en 5-1 förlust i Mora innan man i hemmapremiären åkte på torsk med hela 2-7. Rögle har fått en minst sagt tuff säsongsstart.

– Det är många faktorer som spelat in. Vi har kommit helt fel in i matcherna, men jag tycker ändå att vi startat matcherna bra, men sedan fallit ihop när de har tagit ledningen, säger Daniel Widing.

”Det är ju både en fördel och nackdel”

Det var en vecka sedan Rögle spelade senast. Då åkte man på stortorsk inför tusentals hoppfulla supportrar. Helst av allt hade Daniel Widing velat ha revansch direkt.

– Det är ju både en fördel och nackdel att det har varit så långt mellan matcherna. Fördelen är väl att man har kunnat prata och träna på de man behöver rätta till. Nackdelen är att man vill ha revansch direkt och det bästa är ju att få en match direkt, säger han.

Imorgon ställs man emot värsta rivalen Malmö Redhawks i ett kokande hett derby hemma i Lindab Arena. Det är ett revanschsuget Rögle som kliver in på isen imorgon, enligt Widing.

– Det är härliga matcher. Jag missade det första derbyt nere i Malmö och jag kan garantera att det är ett revanschsuget Rögle som kliver in, både efter den usla säsongstarten, men också efter det första derbyt, säger han.

För den 35-årige forwarden är det lite extra speciellt, med tanke på att han missade det första derbyt.

– Jag är otroligt glad att vara tillbaka. Det var en tuff korsbandskada som jag åkte på och under tio månaders rehab hinner man fundera rätt mycket och man vet hur mycket hockey betyder, säger han och fortsätter:

– Jag är otroligt spelsugen och försöker bidra med min skridskoåkning och de fysiska spelet . Då kanske jag kan få med mig lite gubbar som kan hänga på och köra, säger han.

”De säger ju att trycket här de första tio minuterna är fantastiskt”

Precis som ni har kunnat läsa tidigare väntas det blir stor publikfest i morgondagens match. Fansens betydelse blir minst sagt viktig och Daniel Widing varnar Malmö för det högljudda trycket.

– Jag vet själv och folk som är i vårt lag som har spelat emot oss tidigare, de säger ju att trycket här de första tio minuterna är fantastiskt men ett helvete att möta. Kan vi som hemmalag också börja få utdelning så kommer de ju hålla i hela matchen, säger han.

 

”Uppe i SHL måste du ha två bra målvakter”

Emil Kruse, som värvades från, Karlskoga har haft en otacksam uppgift i målet och har fått utstå mycket kritik i inledningen av SHL. I eftermiddagens match blir det fortsatt Kruse i målet, det kanadensiska nyförvärvet Justin Pogge är ännu inte spelklar. Widing pekar på vikten av att ha två bra målvkater.

– Uppe i SHL måste du ha två bra målvakter och Emil var ju tänkt som andremålvakt och tänkt att spela de matcherna Ville (Kolppanen) inte kunde vara med. Han har ju blivit inkastad rejält i hetluften, vilket kanske inte var tanken. Vi som lag har ju inte spelat bra, så han har ju fått en jätte otacksam uppgift längst bak, säger han och fortsätter:

– Det blir lite avlastning för honom också och Pogge vet vi ju sen tiden i Färjestad vilken skicklig målvakt det är. Jag vet inte riktigt hur hans säsong var förra året i KHL, men det är skönt att få en målvakt som vet vad det handlar om i SHL.

Resultatet i eftermiddagens derby?
– Vi vinner med 3-2, säger Widing.

Och det blir du som avgör eller?
Ha ha ha, självklart.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN