Collberg inför kvalet: ”Vi har en bra känsla i laget”

Rögle tog under tisdagen sin femte raka hemmaseger när Örebro besegrades med hela 5-1. Efter matchen träffade Hockeybladet en glad Sebastian Collberg som pratade om matchen, sin första säsong i Rögletröjan och vikten av att inte sluta sist i SHL.

Sebastian Collberg har Mariestad som moderklubb men har spelat största delen av sin seniorkarriär i Frölunda HC där han har gjort 121 SHL matcher. Inför säsongen 2014-15 flyttade Collberg till Nordamerika för spel i AHL med Bridgeport Sound Tigers. Efter två säsonger och totalt 85 matcher i AHL flyttade Sebastian Collberg inför säsongen tillbaka till Sverige men den här gången till Ängelholm för spel i Rögle BK.

Precis som för Rögle har Collbergs säsong varit svajig och han har producerat 6 mål och 13 poäng på 44 matcher. Under gårdagens seger mot Örebro blev Sebastian Collberg återigen målskytt när han genom ett tungt skott i krysset gav Rögle en 3-0 ledning i första perioden.
– Jag får en bra passning av ”Fille” (Filip Karlsson) i mittzonen och kände att jag var steget före deras back. Sen försökte jag sikta på bortre krysset och den gick in den här gången så det var jättekul. Jag tycker hela laget gör en bra match. Första perioden är vi riktigt bra och även om vi dippar lite i andra perioden igen, så spelar vi upp oss sen i tredje.

”Vi går bättre och bättre för varje match”

Vi börjar nu närma oss slutet av din första säsong i Rögle. Vad säger du själv om din egen säsong?
– Det har varit lite upp och ner känner jag för min egen del. Jag tycker att vi har spelat bättre och bättre ihop i vår kedja med David (Åslin) och Filip (Karlsson). Vi hittar varandra bra och jag tycker vi går bättre och bättre för varje match.

David Åslin gjorde comeback efter en fyra matcher lång avstängning men samarbetet i kedjan satt direkt igen. Kedjan skapade flera farliga målchanser och var även inblandade i två av Rögles fem mål i matchen mot Örebro.

”Vi har en bra känsla i laget”

I och med gårdagens seger säkrade Rögle trettondeplatsen i SHL vilket gör att man får möta vinnaren av play-off mötet mellan vinnaren av slutspelsserien och förloraren av den hockeyallsvenska finalen. Sebastian Collberg säger såhär inför kvalet.
– Spelet har sett bättre ut under de senaste matcherna och vi har en bra känsla i laget. Nu gäller det att förbered oss för kvalet och träna på bra. Jag tror det kan bli viktigt att vi lyckades undvika sistaplatsen. Det känns som att det är det bästa laget från allsvenskan som kommer möta det laget som blev sist i SHL. Så det känns skönt att vi lyckades undvika den platsen.

Rögles kvalspel kommer att avgöras i en bäst av sju serie som inleds den 23:e mars. Vilket allsvenskt lag man kommer få möta är inte avgjort i skrivande stund.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN