BERTOV: ”Vi tar en match i taget – det är ett jäkla getingbo i tabellen”

Första målet för säsongen kom lite komiskt nog mot HV71 i Kinnarps Arena för Rögles Daniel Bertov, som har HV71 som moderklubb. Hockeybladet fick en pratstund med backen om bland annat möjligheten att ta Rögle till efterlängtat slutspel.

Röglebacken Daniel Bertov som har HV71 som moderklubb hade en kul kväll i Jönköping under gårdagskvällen. Han fick göra säsongens första mål inför vänner och publik i sin gamla hemmaborg i vinstmatchen som tog laget upp på en slutspelsplats.

-Det var gött, det var mycket vänner och familj på plats så det var såklart kul att göra mål just igår.

Lite komiskt nog så när du gjorde målet igår så råkade Cmore av en slump zooma in din bror som stod o jublade av alla som befann sig i Arenan igår:

-HAHA vad härligt! Det var väl han som jublade som mest av alla förmodligen annars hade de väl valt någon annan, men vilken slump.

Rögle upp på slutspelsplats

Rögle har hittat formen rejält och vinsten mot HV71 igår var den första för säsongen. HV71 var innan gårdagens match det enda laget som Rögle inte hade plockat några poäng emot. Vinsten innebar att Ängelholmarna tog sig upp på slutspelsplats. Daniel Bertov förklarar vad det är som gjort att Rögle hittat formen:

-Vi har tålamod i vårt spel, i början anpassade vi oss lite för mycket men nu kör vi vårt eget spel hela vägen. Med vinster kommer lite självförtroende och med självförtroende kommer lite bättre spel i gruppen. Tålamodet och tro på vårt spel är det som förändrade det hela.

När kände ni i truppen att vändningen kom?

-Det var just efter vi hade haft sex dåliga matcher, då satte vi oss ner och kollade igenom spelet. Efter detta så hade vi en riktig fin winning streak efter de matcherna. Därifrån någonstans så kände vi att det vände. Sen är det så att alla lag har dippar under säsongen. Men jag tycker att vi ha minimerat våra egna på ett bra sätt o haft en bra nivå.

Rögle är uppe på en slutspelsplats något som inte laget varit upp på sen tidigt 90-tal. Men tabelläget är jämnare än någonsin och det räcker med fåtalet vinster för att vara i absoluta toppen, lika förödande kan det bli med fåtalet vinster för att halka ner och missa slutspelet.

-Vi tar en match i taget nu, det är ett jäkla getingbo i tabellen. Vi siktar såklart på topp sex och det hade samtidigt varit väldigt roligt att få hemmaplansfördel i ett stundande slutspel. Rögle har inte varit i slutspel sen -94 och det är slutspelet vi siktar på.

Go känsla i laget

Känslan man får när man Rögle spela är att det verkar vara en riktigt härlig sammanhållning i gruppen. Spelarna ser ut att ha roligt både på och utanför isen, vilket är en del i framgången enligt Bertov:

-Vi har jävligt roligt i laget, jag tror det syns på oss både på och utanför isen och i korridorerna. Direkt när man kommer till träningarna på morgonen så känns det grymt bra och kul, så det är klart att det påverkar resultaten positivt, avslutar Daniel Bertov.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN