BEKRÄFTAT: SHL-stjärnan fälls för filmning

0
1157
SHL-stjärnan fälls för filmning
Foto: Bildbyrån
I gårdagens match mot Linköping inträffade en märklig situation i Linköpings försvarszon. Det som först ser ut att vara en misstänkt hög klubba visar sig senare vara en diving. Nu fälls SHL-stjärnan av disciplinnämnden. 

Framför Linköpings målvakt Jonas Gustavsson sker en måttlig närkamp mellan SHL-stjärnan och Linköpings lagkapten Eddie Larsson. Det som till en början ser ut att vara en misstänkt hög klubba visar sig vara en klantigt agerad diving. Nu fälls SHL-stjärnan för filmning och tvingas där med att böta.

SHL-stjärnan fälls för filmning

Situationen skedde med tre minuter kvar av den första perioden mellan Linköping och Rögle. Strax framför mål står Linköpings Eddie Larsson och storstjärnan Leon Bristedt från Rögle. Under en närkamp framför mål försöker Linköpings lagkapten Eddie Larsson haka upp Bristeds klubba. I och med detta kniper Bristedt fast klubban i armhålan vilket tvingar Linköpingsspelaren att försöka rycka loss den. I och med denna situation tar sig Bristedt om munnen och slänger sig mot isen i ett försök att få med sig en utvisning.

Böter: 5000 kr

Situationsrummet valde att anmäla händelsen till disciplinnämnden som idag kom med sin dom. Leon Bristedt fälls för diving och eftersom att händelsen är så pass markant kommer han även tvingas böta 5000 kronor, rapporterar SHL på sin hemsida. 

Fansens reaktioner

Under det publicerade inlägget väcks känslor om den påstådda situationen. Somliga menar att det är en solklart filmning och att sådana situationer absolut inte tillhör en kontaktsport som hockey. Andra menar att det inte går att bevisa att spetsen på Eddie Larssons klubba inte träffade Bristedt i ansiktet. Där med anser de att domen mot SHL-stjärnan är helt felbedömd.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

två + 12 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.