Foto: Bildbyrån

Förra säsongen var han en viktig pusselbit i HV:s lag som tog hem SM-guldet. Igår spreds ryktet om att han lämnar HV för moderklubben. Idag presenterades Ted Brithén av Rögle

Det har inte varit någon hemlighet att Ängelholmsklubben Rögle BK länge har letat efter en ny förstacenter. Sedan det blev klart att Röglefostrade Ted Brithén lämnar HV71 har ryktet spridits om en återkomst till moderklubben. Igår spreds ryktet om att Brithén har skrivit på för Rögle. Idag presenterades den 26-åriga centern på klubbens hemsida.

Ted Brithén har spelat den mesta delen av sin hockeykarriär i Rögle och debuterade i SHL redan som 18-åring säsongen 2008-09. Sedan dess blev det spel i A-laget fram till efter säsongen 2012-13 då han lämnade Rögle och flyttade upp till Jönköping för spel i HV71. I HV blev det fyra säsonger varav två som lagkapten innan han nu återvänder till Skåne och Ängelholm för spel i Rögle.

Ted Brithén kommer från en stark säsong i HV71 som slutade med SM-guld. Brithén gjorde 31 poäng på 49 matcher i grundserien. I slutspelet blev det tio poäng på 16 matcher.

Brithén om moderklubben: “Inne på en spännande resa”

Såhär säger Ted Brithén själv om varför det just blev Rögle:
“Rögle är min moderklubb och det är hemma för mig. Klubben är inne på en spännande resa och den vill jag vara delaktig i och hjälpa klubben att nå fler framgångar”, säger han till Rögles hemsida.

Rögles sportchef Anders Carlsson kommenterar värvningen såhär:
“Ted är en jätteduktig hockeyspelare, han är klok och tar bra beslut, han är stark med puck, används i alla spelformer och kan spela många minuter. Han kommer att få en ledande roll hos oss. Ted spelade i landslaget för två år sedan och målet är att han ska komma tillbaka dit.”

Ted Brithéns kontrakt med Rögle sträcker sig över de kommande två säsongerna.

Hela Rögles lagbygge hittar ni HÄR

Annonser

Kommentarer

Kommentarer