Almen Bibic om hur man ska vända den dåliga trenden

Under tisdagskvällen tog Rögle emot Djurgården i Lindab Arena. Rögles försvarsgeneral Almen Bibic förklarar hur läget är och tror att man kommer vända den dåliga trenden.

Rögles Almen Bibic gör sin fjärde säsong i Rögle, men årets säsong har inte varit sig lik de andra. När Rögle tog emot Djurgården förlorade Rögle med 1-3 och inkasserade därmed sin nionde raka förlust. 
– Vi kommer ut passivt i första perioden. Andra perioden är lite bättre och i tredje perioden tar vi över och har några riktigt heta chanser att avgöra, säger Almen Bibic till Hockeybladet.nu

Målskyttet är något som varit extremt tungt för Rögle på den senare tiden och en anledning till detta är att man saknar sina nyckelspelare, Patrick Cehlin och Sebastian Wännström. Almen Bibic förklarar hur man ska lösa problemet.
– Vi jobbar på det dagligen och pratar väldigt mycket om det. Lite mer rakare spel och mot kassen och inte hamna i hörnorna för mycket. Men samtidigt är det så att om man pratar för mycket om det så är det lätt att det sätter sig i huvudet och låser sig på isen, säger han och fortsätter:

– Det gäller ju inte bara målskyttarna heller. Jag har ett bra läge och skjuter över idag till exempel. Det är ansvar som ligger på alla oss i laget.

Tror du att ni vänder detta och klarar er kvar?
– Ja för fan, det gör vi. Jag vet inte hur många matcher vi förlorat med ett eller två mål. Hade vi haft med oss våra landslagsspelare som är producerande spelare hade det nog sett annorlunda ut. Jag tror att vi hade haft 15 poäng mer, men det är som det är, säger han.

Samtidigt passar han på att hylla lagets målvakt Anders Lindbäck som återigen stod för en väldigt bra insats i kassen.
– Vi har SHL:s bästa målvakt. Inget snack om saken. Inte bara att han räddar pucken, utan även hur han sätter igång spelet och pratar med oss backar. Jag är jätte-imponerad av hela hans spel och han betyder väldigt mycket för oss.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN