ABBOTT: ”Har några bra alternativ att välja mellan”.

Den amerikanske forwarden Bryan valde att lämna Rögle för spel i en annan liga. Ett tungt tapp för Rögle. I intervju med HD.se så meddelar Chris Abbott att han har flera bra allternativ att välja mellan för att ersätta Bryan Lerg.

Under de två säsongerna som Bryan Lerg spelade i Rögle så gjorde han 39 mål och 24 assist på 104 spelade matcher. I dagarna meddelade han klubben att han lämnar för spel i annan liga. Ett beslut som Chris Abbott har full respekt för.

– Jag respekterar Bryan, han har jobbat extremt hårt och varit en av våra bästa spelare och betytt oerhört mycket för organisationen. Jag vill bara önska honom det bästa, säger han.

Letar i Nordamerika

Bryan Lerg är såklart ett tungt tapp för Rögle speciellt om man ser till hans målskörd. Chris Abbott har varit tålmodig i sitt letande efter en perfekt ersättare. Och förhoppningen är att ersättaren till Lerg har ännu bättre målproduktion.

–Det är svårt att ersätta tjugo mål såklart, men potentiellt kan vi hitta en spelare som kan göra mer än så. Jag har varit tålmodig och selektiv med spelaren jag letar efter. Och jag vet att det finns killar som är tillgängliga i Nordamerika, säger han.

För Chris Abbott som befinner sig i Nordamerika är idealet att värva en finsk eller svensk spelare. Dock är marknaden där väldigt tunn och han väljer att åter sikta in sig på den Nordamerikanska marknaden. Han har några bra spelarallternativ att välja bland.

– Jag kommer att ersätta Bryan med en kille som kan göra lika många mål eller fler och som har samma påverkan på laget. Men det betyder inte att vi kommer värva spelare vi inte har råd med.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN