Tung ekonomisk smäll för Örebro

0
1067
Foto: BIldbyrån

Örebro Hockey går back, extremt mycket back och nu tvingas klubben skära mångmiljonbelopp i spelarbudgeten. Det är NA som kommer med uppgifterna.

Det är Nerikes Allehanda, NA, som uppger att Örebro Hockey kommer att visa katastrofsiffor för ekonomin det senaste året. Klubben backar mellan 10 och 15 miljoner kronor ska tidningen fått uppgifter om .

Enligt Sportbladet tvingas nu Örebro skära i spelarbudgeten med hela åtta miljoner kronor, efter att ha hamnat i ingenmansland. Samtidigt som man slapp negativt kvalspel gick man miste om miljoner i intänkter under perioden.

Örebro har obetalda löner

Klubben har gått rejält back, enligt den lokala tidningen NA rör det sig om 10-15 miljoner kronor. Vad värre är ska det finnas skulder i betalda löner till stjärnorna Greg Squires och Julius Hudacek. Uppgifter till NA gör också gällande att klubbens sportchef, Niklas Johansson, tvingats ge upp förhandlingarna med två tilltänkta spelare.

Från att ha haft en pengapåse på elva miljoner till sign on och löner har Johansson budget krympt till endast tre miljoner kronor. Ett tungt avbräck för klubben som floppade stort förra säsongen.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + tio =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.