SUPPORTERUNIONEN: ”Vi har inte tagit beslut än”

Idag avslöjade Sportbladet att Svenska Hockeysupporterunionen har bildats. Hockeybladet noterade att vissa lags supporterföreningar inte är med. Bland annat saknas Örebros supporterförening 14-3 Örebro.
– Vi har inte tagit beslut än, säger Markus Eklund, styrelseledamot i 14-3 Örebro till Hockeybladet.

Det kokar i supporterleden och nu har supporterföreningarna gått ihop och bildat Svenska Hockeysupporterunionen, HSU, för att höja supportrarnas status och ge dem en röst inom svensk ishockey. Något som Sportbladet avslöjade i förmiddags. Från Luleå i toppen av SHL till AIK på sista plats i Hockeyallsvenskan är nästan alla supporterklubbar med. En som saknas är Örebros supporterklubb 14-3 Örebro. Inför hemmamatchen mot Luleå träffade Hockeybladet en representant för 14-3 Örebro.

– Vi har inte tagit beslut än, säger Markus Eklund, styrelseledamot i 14-3 Örebro till Hockeybladet.

De andra är med

I HSU är den andra supporterföreningen, Red White Support, som stöttar Örebro med. Markus Eklund i 14-3 Örebro är ganska förtegen när Hockeybladet träffar honom innan matchen mot Luleå.

– Vi har inte diskuterat det än, det kom upp i vår chattgrupp på Facebook. I övrigt har vi inte pratat alls om det, jag är inte insatt alls, säger Eklund.

När Hockeybladet frågar om det är någon som kan svara på frågan tar Eklund upp telefonen och ringer ordföranden Martin Dahlberg för att få svar på varför de inte är med. Efter en stunds samtal kommer Eklund tillbaka.

– Vi har inte tagit beslut än, det är det enda jag kan säga nu, säger han.

Har ni inte blivit inbjudna, det känns lite infekterat?
– Vi har inte tagit beslut än, men vi kommer att göra det och då kommer vi att berätta.

Berätta vad?
– Vi har inte tagit beslut än…

Hockeybladet har också sökt Angel Island Army, en supporterförening som ännu inte anslutit sig till HSU enligt Sportbladets lista på medlemsklubbar.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN