SHL-stjärnan har drabbats av cancer

Idag kom det chockartade beskedet att SHL-stjärnan drabbats av cancer. Han kommer under veckan att opereras och räknas inte återkomma till spel denna säsong. 

Tidigare under säsongen gick den forne Brynäs-stjärnan Oscar Lindblom ut och berättade att han drabbats av skelettcancer. Idag kom ännu ett dystert besked till Hockeysverige. Ännu en spelare har drabbats av cancer, denna gäller det SHL-stjärnan i Örebro.

SHL-stjärnan har drabbats av cancer

Tidigare idag gick Örebro Hockey ut och tillkännagav att lagets Kristian Näkyvä drabbats av testikelcancer. Det chockartade beskedet innebär att säsongen med största sannolikhet är över för Örebrostjärnan. Under veckans gång kommer Näkyvä opereras och kort där efter väntas en vidare analys och uppföljning. Ingen vidare information kommer ges utan klubben kommer återkomma med besked när tillfälle finns.

”Våra tankar och vårt fulla stöd går till Kristian och hans familj. Kristian, hans familj och hela Örebro Hockey önskar att Kristian får lugn och ro och ber om förståelse och respekt i detta” skriver klubben på sin hemsida. 

Fyra i den interna poängligan 

Kristian Näkyvä kom till Örebro från Linköping inför säsongen 2018/19. Under sin tid i laget har backen stått för 20 poäng på 39 matcher denna säsong. Näkyvä ligger med säsongens poäng på en fjärdeplats i den interna poängligan och leder den interna skytteligan.

Hockeybladets tankar och stöd går till Kristian Näkyvä med familj under denna tuffa tid.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN