Uppgifter: Örebro värvar rutinerad finsk finalmålvakt

0
376
Foto: Bildbyrån

I slutet av förra veckan blev det officiellt att Örebro hade gjort klart med en ny målvakt. Då fick vi dock inget namn. Men nu är det klart vem det är, och det handlar om en finsk finalmålvakt.

I fredags bekräftade Örebros sportchef Niklas Johansson att klubben hade gjort klart med en ny målvakt. Då ville han inte avslöja vem den målvakten var. Under måndagen avslöjade MrMadhawk vem den nya målvakten är.

Finsk finalmålvakt 

Det handlar om den finska målvakten Eero Kilpeläinen. Kilpeläinen spelar just nu i KalPa i den finska högstaligan Liiga som just nu är i final mot Tappara.

Kilpeläinen är 31 år gammal och gör sin tolfte säsong på seniornivå. Han har spelat elva säsonger i Finland och en säsong i den Schweiziska ligan NLA med Zug. Han har på sina tolv seniorsäsonger aldrig haft under 90 procent i räddningsprocent i slutet av säsongen vilket är mycket imponerande. I det här årets slutspel har Eero Kilpeläinen spelat tolv matcher och har en räddningsprocent på 95 procent. Han snittar 1,35 insläppta mål per match.

Nu ska han alltså vara klar för Örebro och kommer då bilda målvaktspar tillsammans med Axel Brage under kommande SHL-säsong.

Läget i Örebros lagbygge hittar ni här

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

13 − 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.