ÖREBRO: Så ska klubben undvika kval

Efter två raka segrar över Djurgården har Örebro lyft. Det finns en plan, så ska klubben undvika kval. Värvningen av Jhonas Enroth är en del.
– Han kommer in med mycket erfarenhet, säger Niklas Eriksson till Hockeybladet.

Örebro har haft en lite ojämn säsong och ligger just nu på tolfte plats i SHL, ska klubben undvika kval? Närkelaget siktar på en fortsatt positiv utveckling och laget har spelat bra men inte fått full utdelning på matcherna. De senaste matcherna har Närkelaget fått ett rejält självförtroendelyft på genom två raka segrar mot Djurgården.

– Jag märker det på gruppen samt en ökad trygghet i spelet, säger Örebros huvudtränare Niklas Eriksson till Hockeybladet.

Örebro har tidigare spelat bra och varit nära i flera matcher men förlorat på målsnöret, menar Eriksson.

– I en match mot Skellefteå så var vi med och krigade länge men förlorade sista sekunderna, säger han.

En lagdel som fungerade väldigt bra för Örebro, och bäddade för segrarna mot Djurgården var målvaktsspelet. Nu finns det förutsättningar att bli ännu bättre där framöver i och med värningen av Jhonas Enroth.

Landslagsmeriterad målvakt till laget

Lagom till att övergångsfönstret stängde bekräftade Örebro att de värvat målvakten Jhonas Enroth. Den 30-årige målvakten har gott om NHL-meriter efter bland annat ett gäng säsonger i bland annat Buffalo Sabres. Enroth var även med och spelade hem VM-guldet till Sverige på hemmaplan 2013.

– Han kommer in med mycket erfarenhet, och vi hoppas kunna stärka vårt målvaktspel ännu mer. Målvakterna har spelat bra den senaste tiden och det krävs att målvaktspelet är stabilt för att kunna ta trepoängare, säger Eriksson om målvakten som kommer in med rutin.

Under måndagen gjorde Jhonas Enroth, som har kontrakt med klubben resten av säsongen, sitt första ispass med laget. Efter träningen kommenterade han hur det är att vara i Örebro.

– Det är mycket nya intryck. Men Det känns bra att vara på plats, och jag ser fram emot utmaningen, sa Jhonas Enroth till Örebros hemsida.

”Blivit mognare i spelet”

Med sin tolfte plats i tabellen ligger laget just nu tre poäng före Mora på kvalplatsen.
För att Örebro ska slippa kvala för att hålla sig kvar i SHL är det viktigt att laget fortsätter spela som man gjorde i de senaste matcherna mot Djurgården, menar Eriksson. De kommande matcherna hemma mot Linköping på imorgon och Brynäs på lördag kommer att bli väldigt viktiga.

– Vi måste fortsätta jobba med vårat spel med pucken, och ha en klar spelidé. De senaste matcherna har vi blivit mognare och spelat bra, säger Niklas Eriksson och fortsätter:

– Om vi spelar som vi gjorde mot Djurgården så har vi chans att vinna båda matcherna, säger han.

Vill bygga en bra kärna i laget

Örebro ser, trots att säsongen varit lite upp och ner, positivt på fortsättningen. Klubben har som mål att bli ännu stabilare som SHL-klubb och har planen klar.

– Framförallt vill vi försöka bygga på en bra stomme med främst svenska spelare i laget. Sen vill vi även bygga en bra kärna med spelare utifrån våra spelidéer. Då tror jag att det kommer fungera bra, säger Niklas Eriksson.

Målet är även att få upp flera spelare från egna leden, helst 1-2 per år, funderar Eriksson. Örebro är även en ganska ny klubb och det tar tid att få ihop ett bra lag.
– Senaste säsongen fick vi upp Victor Lodin och Glenn Gustavsson så det ser bra ut även underifrån, menar tränaren.

I framtiden vill Örebro ta ytterligare steg mot toppen av ligan. För att nå dit så betonar Eriksson vikten av att sköta träningen både på och utanför isen.

– Vi ska ha en tydlig verksamhetsplan och vad vi vill uppnå som lag, avslutar Niklas Eriksson till Hockeybladet.

>> Läs mer om Örebro <<

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN