Örebros hårt kritiserade general manager avgår

Örebros hårt kritiserade general manager, Pontus Gustafsson, har lämnat in sin avskedsansökan efter sex år på posten. Gustafsson meddelade laget och klubben sitt beslut nu på förmiddagen.
– Jag har bidragit så mycket jag bara kunnat men har inte energin och orken att gå in i en ny period, säger Pontus Gustafsson.

Samtidigt som Örebro Hockeys general manager, Pontus Gustafsson, meddelar sin avgång, skrotar också Örebro den rollen. Något som bekräftas av ordföranden i klubben.

– Nej. Vi håller på för fullt att rekryterar in en person som kommer att bli både koncernchef och VD för Örebro Elithockey AB och holdingbolaget. Hur organisationen kommer att se ut under den personen kommer vi få se när vi väl har personen på plats, säger Ulf Gejhammar, ordförande i Örebro Hockey i ett pressmeddelande.

De sex åren som GM i Örebro Hockey har slitit på Gustafsson och den senaste säsongen har han varit starkt kritiserad och ifrågasatt framförallt från supporterled. Nu känner Gustafsson att det inte går längre.

– Det är klart att det på många vis är ett känslomässigt beslut eftersom det i så många år har varit en stor del av mitt liv, säger Gustafsson och fortsätter:

– Men det är också ett ganska naturligt beslut eftersom det är ett tufft jobb som kräver otroligt mycket energi. Det här är inget jobb som du tar över en kvart och kör på med i några månader. Det här är ett commitment för X antal år framåt och då känns det naturligt att stiga åt sidan nu. Jag har bidragit så mycket jag bara kunnat men har inte energin och orken att gå in i en ny period.

Påverkade inte beslutet att lämna manager-rollen

Gustafsson förnekar dock att det är lagets bristfälliga prestation och tre olika tränarkonstellationer som fått honom att påskynda sitt beslut.

– Nej, det har det nog inte. Men det är klart att det har varit extra jobbigt i och med att vi har haft tre olika tränarkonstellationer. Det har tagit mycket kraft för hela organisationen, men kanske framför allt för mig som varit nära bygget av det. Men det enskilt är inte orsaken till att jag kliver åt sidan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN