KLART: Örebro värvar toppmålvakt

0
321
Foto: Bildbyrån

Örebro Hockey meddelade under fredagen att man gjort klart med en finsk toppmålvakt i Eero Kilpeläinen, närmast från Kalpa i finska Liiga.
– Eero är en spännande målvakt som gjort flera riktigt bra säsonger där den senaste verkligen sticker ut, beskriver sportchefen, sitt nyförvärv. 

Eero Kilpeläinen har varit en toppmålvakt i den finska ligan de senaste säsongerna. Nu är han klar för Örebro, under fredagen bekräftade klubben övergången i ett pressmeddelande.
– Eero är en spännande målvakt som gjort flera riktigt bra säsonger där den senaste verkligen sticker ut. Han var den stora anledningen till att Kalpa gick till final, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson i ett pressmeddelande.

Nominerad till årets målvakt

Under grundserien hade Kilpeläinen en räddningsprocent på 91,4 och dessutom var han den stora anledningen till att Kalpa gick hela vägen till Final, mot alla förväntningar. Med 93,8 procent i slutspelet och mindre än två insläppta mål per match blev han nominerad till årets målvakt, som för övrigt, avgörs ikväll.

”Jag tycker att spelet går snabbare i Sverige”

Han beskriver sig själv som en lugn och modern målvakt och ser fram emot att flytta till Sverige.
– Jag tycker att spelet går snabbare i Sverige än i Finland. För några år sedan var det nog tvärtom men det har ändrats. Jag gillar verkligen hur svenska lag spelar ishockey och jag tycker att den svenska ligan är bättre än den finska, berättar Eero på Örebros hemsida.

Tillsammans med Axel Brage kommer han sköta målvaktsspelet i Örebro kommande säsong.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

fyra + tretton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.