Firar 400 matcher mot seriesegrarna

Örebro HK firar i kväll Johan Wiklander inför matchen mot Växjö Lakers. Forwarden har nämligen spelat hela 400 matcher för Örebro.
– Jäkligt roligt att få vara med om det, säger Johan Wiklander.

Det har blivit åtta säsonger i Örebrotröjan för Johan Wiklander. I kväll under mötet mot seriesegrarna Växjö Lakers noteras forwarden för 400 matcher i Örebro HK. Detta firar klubben med en ceremoni innan kvällens match.

– Det känns jättekul. Någonting man är stolt över när man tänker på det att man har fått vara här och spelat hela åtta säsonger. Det är många matcher när man tänker tillbaka på det. Men en härlig tid och jäkligt roligt att få vara med om det, säger Johan Wiklander på Örebros hemsida.

När han tänker tillbaka på sin tid i klubben, har han några speciella minnen som han vill lyfta fram lite extra.

– Det är väl egentligen två minnen som sticker ut lite. Självklart när vi gick upp under matchen nere i Ängelholm. Hela den resan vi hade, precis när vi gick till kvalserien med nöd och näppe, efter ett playoff och klarade oss att gå upp. Sen såklart första matchen i SHL, Färjestad på bortaplan, fullsatt och vi lyckades vinna den.

Kämpar mot strecket

Första matchen i SHL för Örebro avgjordes dessutom av forwarden själv på straffar. Om det ska bli fortsatt spel i SHL för Örebro HK krävs bra resultat de sista matcherna för att slippa kvalserien. Inför matchen mot seriesegrarna ligger Örebro två poäng över strecket, Mora IK ligger på 13.e plats i tabellen på 46 poäng.

– Vad ska jag säga. Det känns lite som att alla matcher för oss nu är tuffa och vi vill verkligen ta poäng. Sen är det klart att Växjö är ett fantastiskt lag och de har en lineup med bra spelare på varenda position. Det kommer bli jättetufft. Men samtidigt så vet vi att de är klara seriesegrare, kanske om de slappnar av lite och vi kommer ut och verkligen kör hårt, verkligen går på gnistan och motivationen så tror jag att vi kan göra en bra match och ta poäng.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN