DAMHOCKEY: Örebro gör en damsatsning

Örebro gör en damsatsning, nu presenterar klubben ett damlag som kommer att starta i DamEttan västra. Premiären sker mot Färjestad.
– Vi är väldigt glada över att nu kunna starta vår satsning kring damhockeyn. 

Örebro gör en damsatsning och har hela 34 spelare i den första truppen, det presenterar klubben under torsdagen. Målet är SDHL inom fem år.

– Vi är väldigt glada över att nu kunna starta vår satsning kring damhockeyn. Örebro Hockey Dam kommer vara en viktig del i vår verksamhet och vi vill över tid bygga en hållbar satsning. För oss handlar det om att skapa förutsättningar både sportsligt och organisatoriskt för att ta steget till SDHL inom en 5-årsperiod. Vi vill vara det självklara valet i regionen och verksamheten ska i synnerhet grunda sig på svenska spelare från närområdet, säger Örebro Hockey generalmanager Stefan Bengtzén till klubbens hemsida.

Olika hemmaplaner 

Klubben meddelar att det kommer att bli lite spritt var de kommer att spela matcherna. Detta på grund av bristen på istider i Behrn Arena.

– Tyvärr är vi för trångbodda i Behrn Arena. Där av kommer större delen av verksamheten att bedrivas på Trängen till dess att tillgängligheten tillåter något annat. Nu fick vi möjligheten att redan under säsongen 2020/21 spela i DamEttan, vilket känns väldigt inspirerande. Vi har även påbörjat samtal med gymnasieskolor där vi gemensamt ser över möjligheten att skapa LIU-platser och på så sätt skapa bättre förutsättningar för våra tjejer, fortsätter Stefan Bengtzén.

Örebro inleder sitt seriespel med svårast möjliga motstånd. Färjestad borta den 19 september i Karlstad.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN