BEKRÄFTAT: Örebro har gjort klart med finländsk center

Under torsdagen presenterade Örebro ett nyförvärv inför nästa säsong. Den det handlar om är ingen mindre än Jani Lajunen, som ansluter från schweiziska Lugano. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2022/23.

Det är inte första gången vi får se Jani Lajunen i svensk hockey. Under åren 2013–2015, spelade finländaren i Växjö, där han lyckades få med sig ett SM-guld i sin andra säsong med klubben. Utöver SM-guld, kan han även skryta med ett VM-guld och två mästartitlar i den finska högstaligan.

”En pålitlig och smart center”

Örebro hade en väldigt fin säsong och överraskade många i Sverige med att ta sig till semifinal i slutspelet. Väl där blev Växjö försvåra och man orkade inte hela vägen. Men Örebro visade verkligen att man är ett lag att räkna med i framtiden. Med Jani Lajunen i laget hoppas man ta nästa steg i utvecklingen.

– Jättekul att Jani väljer att komma till oss. Som spelare är Jani en pålitlig och smart center som kommer passa väldigt bra in i vårt lagbygge. Med sin storlek, smartness och hårda arbete kommer Jani vara en viktig pusselbit i alla delar av spelet. Vi ser framemot att ha Jani i vår miljö och med sin erfarenhet av att vinna kommer han hjälpa oss att ta ytterligare steg, säger Niklas Johansson, sportchef i Örebro, till klubbens hemsida.

Glad att hamnat i Örebro

Den starka säsongen som laget stod för har inte gått Jani Lajunen förbi, utan nu hoppas han kunna hjälpa laget bygga vidare på det fina spel man visade upp flera gånger under säsongen.

– Jag är jätteglad att få komma till Örebro och det kändes som ett lätt beslut när kom i kontakt med varandra. Örebro gjorde en stark säsong under det gångna året och jag vill vara med och bygga vidare på det. Jag är väldigt glad över att vara en del av Örebro Hockey nu och målet är att vi ta ytterligare steg och vinna, säger Jani Lajunen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN