ÅNGESTAVSLUTNINGEN: Örebro petar kaptenen och stärker ledarstaben

Örebro har gjort en katastrofsäsong och nu väljer klubben att förändra i lagledningen. Samtidigt meddelar den nya ledarstaben att lagkaptenen Viktor Ekbom petas efter flyttrykten till Frölunda.

Det råder stor panik i Örebro inför klubbens åtta sista matcher i årets SHL. Nu rustar klubben på ledarsidan för att slippa ett ödesdigert och ovisst kvalspel. Klubben väljer att behålla tränartrion, samtidigt som man stärker upp ledarstaben. Chris Hamilton kliver in som så kallad performace coach.

– Vi har gjort förändringar hur vi ska jobba. Chris Hamilton kommer in som performance coach och ska hjälpa befintlig tränarstab med prestationen på kort sikt, säger Niklas Johansson, sportchef i Örebro till klubbens webb-TV.

Hamilton kommer att finnas kring laget under avslutningen av säsongen. Om han tar klivet ner i båset är inte bestämt än.

– Det är en skön, glad och trevlig kille som pratar med spelarna. Det är en fantastisk människa, säger Johansson och fortsätter:

– Han har jobbat i stort sett med de flesta lagen i Tyskland och vår tränarstab har erfarenhet från honom där. Vi har diskuterat att ta in en extern hjälp när det gäller den mentala biten, och då är det viktigt att befintlig tränarstab kan ta emot en kille och att han blir accepterad.

Kaptenen petas

Ungefär samtidigt meddelar ledarstaben att Örebros kapten Viktor Ekbom petas, detta kommer efter rykten om att han ska vara klar för SHL-konkurrenten Frölunda till nästa säsong. Det är inget som klubben skriver om när de meddelar om petningen. Ny kapten blir finländaren Jere Sallinen, som får hela fyra assisterande kaptener.

– Vi har valt att göra den här förändringen för att få in lite ny energi i gruppen. Sedan kommer vi ha fyra assisterande kaptener i Viktor Ekbom, Joakim Andersson, Victor Bartley och Linus Arnesson, säger Örebro Hockeys huvudtränare Niklas Sundblad.

Mer om Örebro>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN