Uppgifter: Modos backtalang klar för JVM – och SHL

Han har varit en av lagets bästa spelare den här säsongen och har tagit stora kliv i sin utveckling. Nu sägs Modos stora backtalang Jesper Sellgren ta plats i den svenska JVM-truppen. Och i SHL.

Senare idag kommer förbundskapten Tomas Montén ta ut den trupp som ska bärga JVM-guldet till Sverige. Redan nu har dock en hel del namn läckt ut i media. Plus att en del spelare känns som självskrivna i truppen. Till exempel Frölundas Rasmus Dahlin.

Nu har ytterligare två namn läckt ut från den svenska JVM-truppen. Det är sportbladet som avslöjar att Modos Jesper Sellgren och Frölundas Filip Westerlund båda är med i den trupp som Montén kommer att presentera senare idag. Filip Westerlund har spelat största delen av den här säsongen i Frölundas juniorlag. Det har endast blivit åtta matcher i Frölundas a-lag för backen som draftades i den andra rundan av sommarens NHL-draft av Arizona Coyotes.

Klar för SHL

Jesper Sellgren har startat säsongen väldigt bra med Modo i Hockeyallsvenskan. Han har under säsongens inledande 22 matcher varit en tongivande back i Modo och har fått mycket förtroende från tränare Hans Särkijärvi. Nu avslöjar MrMadhawk att Sellgren är klar för SHL och Luleå inför nästa säsong.

”Det är inget jag kan bekräfta. Eller neka, säger Jesper Sellgren till MrMadhawk. Han bekräftar även att Luleå är en av klubbarna som har visat intresse för honom.

Sellgren hade erbjudanden fån SHL redan inför den här säsongen men då gjorde han valet att stanna kvar i Modo i en säsong till. Något som har visat sig varit ett bra beslut och nu ryktas  alltså Modos backtalang få spela JVM som inleds den 26:e december med match mot Vitryssland i Buffalo.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN