Så nära, Modo – näst bäst i världen

Efter vårens SM-guld så skulle Modo ta över Europa och världen. Man kom så nära men det gick inte vägen. Istället blev man bara näst bäst i världen.

Ö-vikslagets båda juniorlag blev svenska mästare i våras. J20-laget blev det efter att ha slagit Växjö i SM-finalen i Nyköping. Nu var det dags för laget att bli bäst i världen. Detta som andra svenska klubb. Detta sedan Djurgårdens J20 vunnit ”Junior Club World Cup” år 2015.

Modo mötte de allra bästa

Turneringen som avgjordes i Jekaterinburg, Ryssland innehöll världens bästa juniorlag i U20-klassen. Efter att ha slutat sist i gruppen med Ukrainska Astana, Tjeckiska Trinec och så CSKA Moskva’s juniorer Krasnaya Armiya. Efter tre förluster i gruppspelet väntade värdlaget i kvartsfinal. Just Avtomobilist från Jekaterinburg hade gått som tåget och ännu tuffare motstånd väntade alltså när gruppspelet avslutats. Svenskarna hade med andra ord oddsen emot sig.

Näst bäst i världen

Man skulle kunna tro att ett starkt motstånd och ett stukat självförtroende skulle sinka svenskarna. Att sedan möta ett urstarkt hemmalag gjorde inte saken enklare. Dock var det inget som stoppade Modojuniorernas framfart. De slog Avtomobilist i kvartsfinal och skulle alltså få spela om medaljerna och det är tveksamt att de ens hoppats på det själva. Väl i semifinal väntade Barys Astana, ett av lagen som slagit Modo i gruppspelet. Dock lyckades man inte stoppa svenskarna som fått nytt självförtroende. Återigen lyckades man överträffa förväntningarna, vinna sin semifinal och ta sig till just finalen i turneringen.

Väl i finalen väntade alltså CSKA Moskva’s juniorlag, Krasnaya Armiya. Nu hade samtidigt Modo chansen att bli andra svenska mästarlag i turneringen efter Djurgårdens seger 2015. Nära kom man men lyckades inte gå hela vägen. Efter en tappad 0–2-ledning kämpade de till sig en 3–3-kvittering men föll till slut efter ett mål på ett friläge. Silver till Modo och titeln ”näst bäst i världen” alltså. Det är inte fy skam.

FINAL JCWC
Krasnaya Armiya – Modo Hockey 4-3 
(1-2, 2-0, 1-1)
0–1 (03.48) Anton Karlström
0–2 (07.29) Linus Öst Pettersson
1–2 (19.22) Yegor Fillin
2-2 (20.53) Mikhail Meshcheryakov
3-2 (39.51) Daniil Lobanov
3-3 (48.58) Oscar Pettersson
4-3 (54.27) Pavel Podluboshnov
Skott: 35-25

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN