Modo besegrade ineffektivt Timrå

Under onsdagskvällen spelade Modo sin andra match i SCA cupen. Och efter en tung förlust i lördags mot Björklöven var det ett revanschlystet Modo som besegrade ett ineffektivt Timrå.

Matchen inleddes på ett avvaktande sätt men det var Modo som skapade det bästa chanserna. Därför kändes det inte heller helt orättvist när det var laget från Ö-vik som tog ledningen fem minuter in i matchen genom Victor Öhman efter slarv i Timrås försvar.

Målet gav Modo extra energi och man var nära att utöka sin ledning flera gånger om. Men Henrik Haukeland i Timrås mål lyckades hålla emot och kunde istället se sitt lag kvittera matchen efter 12.37 genom en mycket vacker soloprestation av Erik Karlsson.
Innan perioden var över hann dock Modo återta sin ledning genom Martin Röymark.

Ineffektivt Timrå i period två

Timrå hade stora problem med målskyttet under matchens andra period. Trots att skotten visade klara 12-3 i Timrås favör så slutade perioden 1-1. Det första målet kom genom Timrås John Westin som kvitterade matchen i powerplay. Kort därefter skulle dock Modo ta ledningen för tredje gången i matchen efter att Emil Alba fått in pucken bakom Haukeland i en mycket tilltrasslad situation.

Den här gången skulle man dock klara av att behålla sin ledning matchen ut. När lite mindre än sju minuter återstod av den tredje perioden kom även Modos 4-2 mål genom Oskar Ståhl-Lyrenäs.

Matchen slutade alltså 4-2 till Modo trots att ett ineffektivt Timrå vann skotten med 32-26.

Timrå-Modo 2-4 (1-2, 1-1, 0-1)
0-1 (04:57) Victor Öhman (Marcus Oskarsson)
1-1 (12:37) Erik Karlsson (Jesper Dahlroth, Johan Johnsson)
1-2 (18:16) Martin Röymark (Henrik Björklund, Emil Carnestad)
2-2 PP (24:21) John Westin (Johan Persson, Erik Karlsson)
2-3 (26:08) Emil Alba (Oscar Öhman, Anton Karlström)
2-4 (53:21) Oskar Ståhl-Lyrenäs
Skott: 32-26 (10-13, 12-3, 10-10)