KLART: KHL-backen klar för Modo

KHL-backen Tobias Viklund är klar för Modo i Hockeyallsvenskan. Backen återvänder efter 13 säsonger och har skrivit på för tre säsonger.
– Det känns fantastiskt roligt att vi får tillbaka en Modo-fostrad spelare, säger Fredrik Glader.

Efter 13 säsonger i andra klubbar är KHL-backen, Tobias Viklund, klar för Modo igen. Han lämnade Modo efter klubbens senaste SM-guld 2007. Sedan dess har den Kramfors-Alliansenfostrade backen representerat Skellefteå, Frölunda och AIK i Sverige. De sex senaste säsongerna har han spelat i KHL, förutom en kort sejour i DEL och Kölner Haie.

Tillbaka i Modo

Nu är han tillbaka i Örnsköldsvik och Modo de tre kommande säsongerna.

– Det känns fantastiskt roligt att vi får tillbaka en Modo-fostrad spelare som verkligen har skaffat sig enormt mycket erfarenhet. Vi har länge haft en bra kontakt med Tobias där vi pratades vid ordentligt redan under den förra säsongen men intensifierade diskussionerna nu på den senare delen av den här sommaren, säger Fredrik Glader sportchef i Modo till klubbens hemsida och fortsätter:

– Som person är han otroligt seriös i sin träning och han står för en professionalism gällande träning och förberedelser som vi i Modo Hockey även står för. Som spelare är det en rörlig och skridskoskicklig back som utvecklats till en tvåvägsback med sin främsta styrka i det defensiva spelet. Han är rejäl i sitt spel och kommer att stärka upp vår defensiv. Det här är en spelare som är målmedveten och har en klar bild att hjälpa Modo Hockey tillbaka till SHL.

På väg tidigare

Det har länge spekulerats i om den nu 34-årige backen ska komma tillbaka till Modo. Nu stämmer spekulationerna och Viklund är en Modospelare igen.

– Det känns roligt och väldigt inspirerande för mig att nu fortsätta karriären i Modo Hockey. Jag har i stort sett varje år sneglat mot klubbens håll och funderat om det någonsin kommer att bli så att jag spelar här igen. Därför känns det helt fantastiskt att det nu är verklighet. Egentligen ända sedan jag gick ishockeygymnasiet och fick debutera i representationslaget har det ständigt varit aktuellt att en dag spela i Modo igen och jag har Kent Forsberg, Anders Melinder och många andra i organisationen att tacka för hela min karriär. Nu ska jag försöka att betala tillbaka all den utbildning jag har fått och som har gjort mig till den spelare jag är idag, säger Tobias Vilkund till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag ser fram emot att gå på is med grabbarna. Jag har tränat på hela sommaren och åkt skridskor under de senaste tre-fyra veckorna, så jag ska nog inte göra bort mig ute på isen. Det kan givetvis ta några träningar innan man kommit in i all ny utrustning men jag ser fram emot att komma igång på riktigt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN