HELLKVIST: Därför lämnade jag Oskarshamn för Modo

Det blev bara en säsong i hårdsatsande Oskarshamn för tränarprofilen Björn Hellkvist. Efter en säsong bröt han kontraktet med klubben och skrev på för Modo sedan Han Särkijärvi. För Hockeybladet berättar Hellkvist nu varför han bröt kontraktet.
– Jag ville ha en riktig utmaning, säger han till Hockeybladet.

När tränaren Björn Hellkvist tog över Oskarshamn hette det att det var en treårig satsning mot SHL och att den skånske tränaren skulle vara en stor del i den satsningen. Efter en säsong som var både upp och ner för Oskarshamn bestämde sig tränaren för att flytta. Ny klubbadress blev Modo efter att tränaren Hans Särkijärvi hoppat av efter en misslyckad säsong.

– Jag ville ha en riktig utmaning och det känner jag att jag får i Modo.

Såg du inte den utmaningen i Oskarshamn?
– Det säger man alltid att man gör. Jag ångrar verkligen inte att jag tog uppgiften i Oskarshamn. Det blev precis den språngbrädan jag ville ha efter året utomlands.

Björn Hellkvist slog igenom som tränare i Rögle där han redan som 33-åring fick ta över som huvudtränare. Året efter tvingades han pausa tränarkarriären på grund av att han drabbades av Parkinsons sjukdom. Två år senare kom han mirakulöst tillbaka, nu som assisterande tränare i Malmö.

Efter klubbens avancemang till SHL lyftes han upp som huvudtränare. Trots en lyckad säsong fick Hellkvist inget fortsatt förtroende i Malmö och det blev en säsong i danska Rugsted Seier Capital, där blev han cupmästare. Inför förra säsongen var tränarprofilen tillbaka i svensk hockey och IK Oskarshamn. Nu har han skrivit på för två plus en säsong med hårdsatsande Modo.

Läs mer om Hockeyallsvenskan>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN