ANALYS: Storpubliken var matchens stora behållning

Modo vann borta mot AIK efter sex raka förluster. På det hela var det en medioker match där storpubliken, 6 732, var den stora behållningen.

Två sviter bröts på Hovet ikväll, AIK:s segersvit på fyra matcher och Modos dystra förlustsvit på sex matcher. Matchen mellan klassikerlagen lockade massor av folk och de båda klackarna levererade från första stund. AIK sålde 6 732 biljetter till matchen och båda klackarna var välfyllda, Storpubliken gjorde allt för att lyfta sina lag, men någon stor match blev det aldrig.

Tempofattigt

Själva matchen var tempofattig och underhållningsvärdet var inte högt. AIK kom aldrig upp i det tempo laget behöver för att få in pucken i mål. Trots spelövertag gjorde man det lätt för en storspelande Erik Hanses i Modos mål.

Tunga sviten bruten

Efter sex raka förluster vinner Modo igen och tränare Hans Särkijärvi kan andas ut. En förlust till och man kan undra om Michael Sundlövs tålamod hade räck så länge till när det gäller förtroendet till tränaren.

AIK-ikonens son matchvinnare

Stor matchvinnare för Modo blev AIK-ikonen Mats Albas son Emil som med sina två mål såg till att Modo kan åka hem till Örnsköldsvik med tre sköna poäng i bagaget.

Siffran fyra

För AIK är det siffran fyra som gäller, först fyra raka vinster, sedan fyra raka förluster. Nu vann ”Gnaget” fyra raka matcher igen innan det var dags att förlora igen. Ny fyramatcherssvit inledd?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN