ANALYS: Kris och sämsta publiksiffran någonsin

De tog SM-guld i sin nya arena för tio år sedan. Nu ser det annorlunda ut. Nu krisar man i HockeyAllsvenskan med sin sämsta publiksiffra i arenan någonsin.

Modo gästades under onsdagskvällen av Tingsryd i HockeyAllsvenskan. Det var inget som lät tillräckligt lockande tyckte Modos supportrar då endast 2302 personer tagit sig till Fjällräven center i Örnsköldsvik. Den sämsta publiksiffran någonsin i arenan sedan den stod nybyggd i Ö-viks hamn 2007. Det var bara en del av den dystra onsdagskvällen som slutade i en ny förlust för hemmalaget.

Modo förlorar igen

Uppförsbacke blev det sedan från början för Modo som släppte in 0–1-målet efter bara 18 sekunder när Mathieu Tousignant satte ledningsmålet för gästerna. Sedan väntade en i övrigt mållös förstaperiod och sedan även 14 mållösa minuter i mellanakten. Då var det dags för TAIF att utöka ledningen genom Filip Owessson. Sedan fick lagen åtskilliga lägen att göra mål i powerplay i så väl slutet av andra perioden som i inledningen av tredje. Dock utan resultat. Istället skulle det sedan komma en reducering från hemmalaget i slutet av tredje perioden. Då var det Patrik Karlqvist som gjorde tröstmålet men närmare kom Modo aldrig och ytterligare en förlust blev ett faktum.

Ny förlust och sämsta publiksiffran – kris?

1–2-förlusten var nummer sex i ordningen och det man har inte fått känna på segerns sötma på snart tre veckor sedan. Då var det Troja/Ljungby som åkte på stryk. Nu är det annorlunda och den tidigare SHL-klubben är inne i en mindre kris. Sviktande resultat och svikande publik. Till helgen väntar dock en hel del publik när Modo spelar. Då gästar man AIK på Hovet i Stockholm och under onsdagsmorgonen var över 4600 biljetter sålda och man satsar på fullsatt och 8094 åskådare tills pucken släpps på lördag. Om det blir fullt återstår att se. En sak som är säker är att AIK hamnat på vinnarspåret igen och är tillbaka på andra platsen i Hockeyallsvenskan samtidigt som Modo parkerar på plats 11 i tabellen.

LÄS MER: Efter femte hjärnskakningen – förre AIK-spelaren lägger av

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN