Try out-spelaren får inte kontrakt

Mora IK har under försäsongen bjudit in sin gamla kvalhjälte på ett try out-kontrakt för att se om han fortfarande håller samma nivå som för två år sedan.

Nu står det klart att amerikanen Kevin Goumas inte får fortsätta i Moratröjan efter sin try out med klubben, det berättar man på sin hemsida idag. Säsongen 16/17 gjorde han succé med dalalaget när det blev 44 poäng på 52 matcher i grundserien. Därefter spädde han på med 9 poäng på lika många matcher i kvalet som tog Mora till högsta serien.

Skadade knät i skidolycka

Efter säsongen åkte han skidor och tyvärr skadade han sig så illa i knät att hela fjolårssäsongen spolierades. Inför denna gjorde han återkomst i klubben på försäsongen och fick spela med laget i sju matcher innan det idag alltså blev klart att han inte får fortsätta i klubben när SHL startar på lördag.

Sportchefen kommenterar

-Det är såklart ett jättetråkigt beslut att ta. Kevin är en fin och bra person på alla sätt och vis men vi anser att han dessvärre är en bit ifrån den kapacitet som behövs för att ta en plats i laget. Vi tackar honom för att han ville komma och testa med oss och önskar honom ett stort lycka till i sin framtida karriär, säger sportchef Anders Forsberg i en kort kommentar till Moras hemsida.

Det betyder att 26-åringen får söka sig om efter ett nytt jobb nära inpå seriestart.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN