SLAGET OM SILJAN 2.0: Det kan bli en Lusth-fylld matchserie

Ikväll startar det som många pratar om i svensk hockey. Matchserien där elva av tolv ekonomiansvariga i SHL stenhåller på Leksand och tio av tio ekonomiansvariga i Hockeyallsvenskan håller på Mora. Nästan alla vill ha Leksand i sin serie. Det är väl bara Djurgården som rycker på axlarna? I Mora hoppas man på en Lusth-fylld matchserie.

Slaget om Siljan 2.0 eller är det 3.0? Mycket talar om att det blir en Lusth-fylld matchserie hur den än slutar. Mora har tagit in Leksandshatet personifierat, Mats Lusth, Orsasonen som har Mora IK i ådrorna. Har den gode masen spänt ögonen i Moraspelarna och fått ordning på den raserade korthuset på en vecka? Kan den nya tränaren ingjuta mod och underdogkänsla i laget? Då blir laget från Siljans norra strand att räkna med igen. Annars får vi kanske se ytterligare en maktförändring inom Dalahockeyn. Det hänger ju också på hur motiverade Leksandsspelarna är, framförallt de som redan har nya klubbadresser nästa säsong. Hur som helst kommer det bli en intressant matchserie i bäst av sju, en nagelbitare helt oberoende på vilket lag du håller på. Leksand väcker känslor. I klubbledningarna i både SHL och Hockeyallsvenskan håller man så klart på olika lag.

Håller tummarna

Tolv lag är klara för spel i SHL nästa och elva ekonomiansvariga håller tummarna stenhårt för att Leksand ska ta steget upp i SHL och skicka ut Mora ur den samma. Samtidigt sitter de ekonomiansvariga i de tio klubbar som är klara för spel i Hockeyallsvenskan och håller sina tummar blåa för att Mora ska stanna kvar i SHL och därmed stoppa Leksands ”återtåg” för sjuttioelfte gången i ordningen. Kommer Slaget om Siljan 2.0, kan också vara 3.0 om vi räknar kvalet 2004, då Leksand slogs ut av Mora i Kvalserien. Det är dock andra året på rad som de båda Siljanslagen möts om en direktplats i SHL. Ett kval som alltså delar hockeyligorna SHL och Hockeyallsvenskan. Det är väl bara Djurgården som rycker på axlarna när det gäller vilka lag som man helst möter.

Lusth-fylld kvalserie

Kvalet mellan Mora och Leksand kommer att handla mycket om Moras nya tränare Mats Lusth. En person som är Leksandshatet personifierad och har redan innan serien startat ensam taggat upp spelare, ledare och publik i båda lagen. Moras spelare måste darra när de tänker på att göra misstag, att få se Lusth spänna blicken i dig. Det rätar nog upp spelarna mer än man kan tro. En gigantisk skillnad mot Mattias Karlin och Mikael Johansson som helt saknade spelarnas förtroende och respekt.

Lusth har själv gått ut i media och snackat ner Leksand, något han är specialist på.

– Förra året var det Leksand som hade favoritskapet, men de kunde inte hantera det. De vek ner sig. Leksand är lite känt för att vika ner. Det var samma sak när jag var där med Malmö, vi visste om att de inte klarar av det där, säger Mats Lusth till Expressen.

Frågan är bara om Mora har laget som kan stå bakom tränarens ord. Ikväll får vi en första indikation på hur det går.

Hur tror du att det går?

Spelschema Slaget om Siljan 2.0

[event_list 27280]

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN