SHL-KVAL: Så spelas Slaget om Siljan 3

0
2229
Foto: Bildbyrpn
För tredje våren i rad möts ärkerivalerna från Siljans strand i direktkval till SHL. I kväll startar Slaget om Siljan 3. De vinner kvalet.

Det är dags för Slaget om Siljan 3, det är tredje säsongen i rad som Mora och Leksand möts i direktkvalet till SHL. Klarar Mora att bemästra Leksand ytterligare en matchserie eller är det tredje gången gillt för Leksand?

Det talar för Mora

Mora kan äntligen spela det spel som passar dem. Truppen var inte helt byggd för att lyckas i SHL, men mot allsvenskt motstånd står sig truppen stark.

Trots att Mora kommer från SHL och Leksand från Hockeyallsvenskan slår de ur underläge. Ishallen är mindre i Mora än arenan i Leksand.

Publikstödet på hemmaplan. Nåja det har varit si och så med det under säsongen, men nu är det kval, derby mot storebror och det får Moringarna att fylla ishallen.

Leksand, trots att Mora vunnit Slaget om Siljan 1 och 2, trots att Mora har ett bättre lag, så finns där en tro att man är störst bäst och vackrast i Dalarna. Det kan stjälpa Leksand och hjälpa Mora.

Moras tuffa spel. Under de tidigare matchserierna mot Leksand har laget spelat tufft, nästan på gränsen till fult. Något som störde Leksand då och det kommer att störa Leksand nu.

Mora har ett bättre lag helt enkelt.

Det talar för Leksand

Att de försöker intala sig att det är de som slår ur underläge. Pressen ska ju trots allt ligga på SHL-laget – i det här fallet ärkerivalen Mora.

Revanschen, att få ta revansch efter två snöpliga förluster två år i rad. Något som inte får hända i derbyn. Det är något som kan trigga Leksand till vinst.

Publiken, får de publiken med sig även på bortaplan och ett massivt stöd på hemmais. Då han det gå vägen för Leksand.

Tränarna, Leksand har redan haft sitt tränarkaos och leds av trygga Roger Melin. Det enda är att Melin kan vara lite för lugn. I Mora är det etter värre med rykten om att man sparkat tränaren inför kvalet. Något som Mora dementerat. Det kan vara en nog så avgörande del när det är marginalerna som avgör.

Moras stängda dörrar. Att stänga in sig och vara hemliga kan slå fel, det kan vara Leksand stora glädje, Speciellt som att media på plats kommer att dra upp det med spelarna efter matcherna.

Hur slutar det då?

Mora vinner Slaget om Siljan 3 och de kommer att vinna den avgörande matchen i Leksand, allt för att strö än mer salt i såren på Leksands supportrar. 4-2 till Mora blir det.

Så spelas direktkvalet>>>

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

16 + femton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.