Foto: Bildbyrån

När Mora åkte ur dåvarande Elitserien 2007/2008 valde Tomas Skogs att flytta från hemstaden. Idag, ungefär nio år senare återvänder han hem till moderklubben. Detta bekräftar klubben på sin hemsida.

Det är främst defensivt som Skogs utmärkt sig. Han har producerat väldigt stabil hockey i såväl Timrå som Skellefteå, Örebro och nu senast Färjestad. Med 554 SHL-matcher under bältet är det knappast kontroversiellt att påstå att Skogs har rutinen som krävs.

Tillbaka hem igen

Att hela föreningen Mora IK är oerhört glada över att Tomas återvänder är väldigt tydligt.

– Skogs är hemma igen och han kommer för att prestera på högsta SHL-nivå, det kan jag garantera. Han kommer ge vårt försvar ytterligare stabilitet med sitt sätt att spela och agera på isen. Det är en spelare som vi haft som prio ett från första dagen vi började bygga laget för SHL. En spelare som har Mora som moderklubb och har ett stort hjärta för föreningen och fansen. Så givetvis känns det otroligt skönt att han väljer att följa med på våran resa i SHL, säger Moras sportchef Anders Sundby till hemsidan.

Inte rätt läge

– Peter (Hermodsson) har ringt och tjatat på mig under de här åren jag varit borta och velat att jag skulle komma hem, men jag har väl känt att det inte varit rätt läge att kliva ner i HockeyAllsvenskan. Men nu när Mora tog klivet upp och mitt kontrakt med Färjestad gick ut så känns det som pusselbitarna hamnade på plats. Jag ser det här som en jätteutmaning att få vara med på den här resan som startar här och nu, säger huvudpersonen själv om att ha skrivit på för två år till klubbens hemsida.

 

Annonser

Kommentarer

Kommentarer