NHL-svensken startar egen hockeyskola i Dalarna

NHL-svensken Mattias Ekholm kommer tillsammans med Mora IK och företaget Dalakraft starta en hockeyskola. Hockeyskolan kommer ha invigning i sommar och ta plats i Mora där Ekholm spelade både juniorhockey och Allsvensk hockey.

Mattias Ekholm som vi vanligtvis kan se i Nashville, ska enligt Expressen varit initiativtagaren för att få denna idé att bli till verklighet. Men han har även fått hjälp av Mora IK och Dalakraft. Dalakraft som har sponsrat ungdomsidrott i Dalarna flera gånger innan, ser positivt på ett samarbete med NHL-svensken.

– Vi har stöttat mängder av barn- och ungdomsföreningar i Dalarna sedan 2010 och det var självklart att också stötta Mattias fina initiativ. Ungdomsidrott ska vara roligt och lättillgängligt för alla. I Ekholms Hockeyskola sammanstrålar hockeyspelare från alla delar av samhället för att uppleva en förstklassig hockeyskola, säger Mats Bengtsson, VD på Dalakraft, i ett pressmeddelande.

Sveriges billigaste hockeyskola 

Den stora målsättningen med hockeyskolan har varit att ge så många som möjligt chansen att delta i ett läger. Med en kostnad på 1500 kronor blir då Ekholms hockeyskola Sveriges billigaste hockeyskola.

– Jag vill att alla hockeyälskande barn och ungdomar ska kunna välja en hockeyskola som inte gör skillnad på deras ekonomiska förutsättningar. Det nära samarbetet med Dalakraft och Mora IK gör det möjligt att hålla ner priset utan att tumma på kvaliteten i träningsupplägg och aktiviteter utanför isen. Jag längtar redan till att se de första spelarna snöra på sig sina skridskor, säger Mattias Ekholm till Expressen.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN