Moras lagkapten: ”Inte alls säkert att det blir Leksand”

Tomas Skogs, lagkapten i Mora IK, är väldigt nöjd efter matchen mot Djurgårdens IF på Hovet. Dalalaget vann nämligen med 2-3 efter straffar. Mora är dock fortfarande under kvalstrecket och det återstår bara tre matcher.

Hockeybladet möter upp Moras lagkapten Tomas Skogs efter bortavinsten mot Djurgården som avgjordes på straffar under lördagskvällen.

– Vi kommer väl ut och gör en hyfsad första period. Krigar och spelar ungefär som vi vill spela. Tråkigt och psykologiskt att de får ett mål så tidigt som de får då, får energi här då med publiken. Men vi studsar ju tillbaks där och får in 1-1. Sedan försöker vi kriga arslet av oss.

Vidare är Moras Lagkapten väldigt nöjd med insatsen, särskilt på grund av det tuffa spelschemat.

– Vi har haft ett riktigt tufft schema med resdag både onsdag och torsdag, sedan tillbaks här. Så skallen och benen kanske inte var på topp men vi visar ändå en jävla moral och studsar tillbaks här. Djurgården borta är ingen lätt match, de jobbar hårt och åker väldigt mycket skridskor. Vi är väldigt nöjda med de här två poängen.

”Blir en härlig batalj”

Örebro, som ligger precis ovanför strecket, vann mot Färjestad vilket betyder att Mora har tre poäng upp till den 12:e tabellplaceringen.

– Det klart att det är tråkigt att Örebro vann, men vi måste bry oss om våra matcher. Tar inte vi våra poäng då spelar det ingen roll vad Örebro gör. Vi har haft många matcher på slutet där vi haft chansen att gå om dem. Men vi har ju inte lyckats spela dit puckarna, nu har vi dem hemma på torsdag. Det blir en härlig batalj.

Tre matcher kvar

Ifall Mora inte klarar sig över strecket på de sista tre matcherna kan det eventuellt bli ”Slaget om Siljan” i en kvalserie som spelas i bäst av sju matcher.

– Det har jag inga kommentarer på för vi har inte funderat så långt. Det är ju inte alls säkert att det blir Leksand. Det kan ju bli… vilka lag det nu blir som kommer i kvalet upp där. Leksand och Timrå ska ju spela den här finalen där och de andra ska göra upp om den andra platsen och så. Det är ingenting som vi kan påverka och det är så långt ifrån klart. Vi kan inte fundera på det.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN