Leksand pressade fram en sjätte match

Champagnen hade säkerligen lagts på kylning och segerhattarna var inköpta – men idag blev de inte använda. Leksands IF lyckades vinna med 4-2 inför en svikande hemmapublik och reducerade till 3-2 i matcher.

Första perioden inleddes med ett annat Leksand än de övriga matcherna och även första målet föll. Jon Knuts la ett skott mot mål som hittade in bakom Christian Engstrand.

Till den andra perioden kom Leksand ut lika hårt som i första. 2-0 kom när Eric Castonguay hittade nätmaskorna efter en fin passning från William Wikman – men det var inte över där för leksingarna. Stjärnförvärvet Mattias Ritola kunde slå in 3-0, men någonting hände. Mora tog sig in allt mer i matchen och matchseriens store målkung Matt Bailey lyckades pricka in 3-1 bakom Henrik Haukeland.

Tvåmålsskytt

En som inte var klar för kvällen var Jon Knuts som gav hemmalaget en tidig 4-1 ledning i början av tredje perioden. Efter nästan sex minuter sammanhängde powerplay och uttagen målvakt lyckades dock Mora återigen reducera och denna gången 4-2 genom Pierre Engvall som efter matchen, enligt Hockeybladets källor, uppges vara klar för Djurgårdens IF till kommande säsong.

Matchen slutade 4-2 till Leksands IF och nu väntar en sjätte och kanske avgörande match i Smidjegrav Arena på lördag klockan 18:15.