KVALRYSAREN: Så slutar bottenstriden i SHL

Med sju matcher kvar (Örebro har åtta matcher kvar) går nu striden om att slippa kvala in i en riktig rysarperiod. Mycket hänger på vad klubbarna gör under OS-uppehållet, vilka de möter i sista omgångarna och antalet hemmamatcher. Hur slutar nagelbitaren i bottenstriden? Vilka får kvala?

Det är dags för rysaren bottenstriden i SHL säsongen 2017/2018. Hur kommer tabellen se ut när 52 omgångar är spelade? Kommer klubbarna att göra några förändringar under OS-uppehållet?

Det är 13 dagar kvar till dess att omgång 46 spelas, det är fyra dagar kvar till dess att transferfönstret stänger. Det är dagar som kan stjälpa alla tips, trots det passar jag på att se in i spåkulan. Vilka tvingas till ett ångestkval? Vilka får pusta ut när 52 omgångar är spelade? Kan Rögle till och med rå på Brynäs som är 14 poäng framför i tabellen?

11. Rögle, 45 matcher, 50 poäng, -36 i målskillnad

Rögle har redan gjort sin stora förändring när bröderna Abbott plockades in som tränare och sportchef. Spelare har värvats, spelare har sparkats och nu kommer en liten ”försäsong” för att slipa formen ytterligare inför de senaste sju omgångarna. Det troliga är att Rögle presenterar en eller två spelare till innan transferfönstret stänger.

Rögle avslutar med tre hemmamatcher och fyra bortamatcher. Kan nyckeln vara dubbelmötet med Karlskrona? Klarar de sig från kval?

Mora (B) 2-3 efter förlängning/straffar, 1p, -1

Tuff match mot bottenkonkurrenten Mora. Mora strider för livet och kommer att göra förändringar, se längre ner. Mora vinner matchen efter förlängning eller straffar.

Växjö (B) 1-4, 0p, -3

Tuff bortamatch mot de suveräna serieledarna. Rögle är mycket bättre nu än de var under hösten. Det räcker dock inte mot Växjö.

Karlskrona (H) 5-2, 3p, +3
Karlskrona (B) 3-1, 3p, +2

Dubbelmöte mot Karlskrona som inte får det att stämma. Rögle är för bra och tar sex sköna poäng mot Blekingelaget.

Linköping (B) 3-4 efter förlängning/straffar, 1p, -1

Svajiga Linköping klarar att ta två poäng mot Rögle i kampen mellan bröderna Bibic. En poäng som säkrar kontraktet för Rögle.

Färjestad (H) 4-3, 3p, +1

Hemmalaget vinner mellan Rögle och Färjestad den här säsongen. Rögle firar att de spelar i SHL nästa säsong genom att slå Färjestad i en tät match.

Luleå (H) 1-2, 0p, -1

Tätt och jämt mellan lagen den här säsongen. Luleå har mest att spela för och vinner matchen.

12. Mora, 45, 46, -51

Hela Hockeysverige och i stort sett alla hockeyexperter tappade hakan när Mora sparkade tränarna Mattias Kalin och Mikael Johansson. Tränarbytet har inte gett Mora den effekt som man förväntat sig. Det troliga är att Anders Forsberg, som redan finns i klubben, går in och tar huvudansvaret under uppehållet. Räcker det för att rädda kvar Mora i SHL utan kval?

Rögle (H) 3-2 efter förlängning/straffar, 2p, +1

Tuff match mot bottenkonkurrenten Rögle. Mora strider för livet och kommer att göra förändringar. Mora vinner matchen efter förlängning eller straffar.

Linköping (H) 2-3, 0p, -1

Mora har inte vunnit mot Linköping sedan 2004, en dyster svit som kommer att hålla i sig. Jobbigt för Mora som inte har en lätt fortsättning efter det här.

Luleå (B) 4-1, 3p, +3

Hittills har hemmalaget vunnit matcherna i mötena mellan lagen. Mora har kommit igång efter att Anders Forsberg tagit över. Det börjar pratas om Forsbergeffekten i Mora.

Djurgården (B) 1-5, 0p, -4

Mot topplaget Djurgården har inte Mora något att sätta emot. En dipp för masarna som får jobba vidare för att slippa kval.

Brynäs (H) 3-1, 3p, +2

Ny match hemma och ny seger. Mora är på gång, nästa match kan bli helt avgörande.

Örebro (H) 4-1, 3 p, +3

Skön skalp som skickar ner motståndet i kvalserien och säkrar kontraktet i SHL för masarna.

Malmö (B) 2-1, 3p, +1

Malmö är bättre borta än hemma och det utnyttjar Mora som i sista matchen för säsongen kan andas och spela ut.

13. Örebro 44, 45, -35

Örebro har sjunkit som en sten, nio raka förluster där klubben endast tagit två poäng. Nu måste de stoppa blödningen. Har klubben råd att sparka tränarna? Har klubben råd att inte sparka tränarna? Vilka finns på marknaden som kan rädda kvar klubben i SHL? En rysare skulle vara att klubben tar in Hardy Nilsson som tränare, det skulle i så fall skaka om spelarna, men räcker det? Har tuffast avslutning av alla bottenlagen.

Brynäs (B) 1-6, 0p, -5

Sista matchen innan uppehållet för Örebro och raset fortsätter. Brynäs spelar ut och Örebro åter hem till ett turbulent OS-uppehåll.

Frölunda (H) 2-4, 0p, -2

Skakiga och osäkra på formen tvingas Örebro kröka rygg efter den elfte raka förlusten. Nu är goda råd dyra för närkingarna.

Skellefteå (B) 2-1, 3p, +1

Den dystra förlustsviten bryts och hoppet lever i Örebro.

Växjö (H) 1-3, 0p, -2

Serieledarna på besök och nu förlorar Örebro igen. Tufft när laget ändå är på gång.

Färjestad (B) 3-1, 3p, +2

Ett derby är ett derby och desperata Örebro vinner matchen, som ger ett litet hopp inför de viktiga matcherna mot Karlskrona och Mora i de kommande omgångarna.

Karlskrona (H) 2-1 efter förlängning/straffar, 2p, +1

Ett grepp om det sista halmstrået togs och nu väntar en rysare i Jalas Arena i Mora.

Mora (B) 1-4, 0p, -3

Mora blir för svåra för Örebro som nu får sikta in sig på kvalspel.

Djurgården (H) 1-5, 0p, -4

Besvikelsen efter att tvingas kvala gör att Örebro inte lyckas mot topplaget Djurgården i den sista omgången. Nu blir det ett ovisst kval för Örebro.

14. Karlskrona, 45, 40, -65

Sist i tabellen och kommer inte att byta tränare. Förändringen kommer att ligga i att försöka hitta ett par spelare som vill spela i klubben och försöka rädda kvar klubben. Är detta det sista vi ser av Karlskrona i elithockeyn? Vad händer om de åker ur, får de elitlicens för Hockeyallsvenskan?

Brynäs (B) 2-5, 0p, -3

Nej Karlskrona, OS-uppehållet har inte gjort er gott. Nu förlust och nu är goda råd dyra inför de sista omgångarna.

Luleå (H) 3-2 efter förlängning/straffar, 2p, +1

Två poäng som borde varit tre för att klubben ska ha en chans att slippa kvala. Nu väntar ett riktigt ångestladdat dubbelmöte med Rögle.

Rögle (B) 2-5, 0p, -3
Rögle (H) 1-3, 0p -2

Dubbelmöte mot bottenkollegan Rögle och något av ett avgörande. Med tre omgångar kvar efter den här matchen kan Karlskrona boka in kvalet och fokusera på det.

Örebro (B) 1-2 efter förlängning/straffar, 1p, -1

Örebro är det lag som har mest att spela för och därför tar de den här matchen. Karlskrona deppar och har två matcher kvar att hitta kvalformen.

Frölunda (H) 1-4, 0p, -3

På elva möten mellan Karlskrona och Frölunda har Blekingelaget vunnit en enda match. 15-43 i målskillnad och det håller i sig även i den här matchen.

Skellefteå (B) 1-5, 0p, -4

Sista matchen i SHL för Karlskrona? Mycket talar för det om inte Ove Molin får spelarna att jobba för varandra i kvalet.

Sluttabell bottenstriden

  1. Rögle, 61 poäng, -36 i målskillnad
  2. Mora, 60p, -46
  3. Örebro 53p, -39
  4. Karlskrona, 43p, -80

Rögle och Mora spelar i SHL säsongen 2018/2019, Örebro och Karlskrona tvingas kvala.

Hur går det för dem i kvalet?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN