KLART: Finsk forward till Hockeyallsvenskan

0
349
Det Hockeyallsvenska laget har gjort klart med ett nyförvärv från vårt östra grannland. I det nya laget kommer forwarden dessutom återförenas han med sin forne lagkamrat. Finsk forward till Hockeyallsvenskan. 

Det Hockeyallsvenska laget kunde idag bekräfta övergången på sin hemsida. Klubben har gjort klart med en ny forward som stärker upp inför slutspurten av säsongen. Den 29 årige finsken kommer senast från spel i TUTO Hockey där han gjort 25 poäng på 45 matcher. Genom en klausul i kontraktet väljer han nu att lämna Finland för spel i Sverige och Hockeyallsvenskan.

Finsk forward till Hockeyallsvenskan

Finske forwarden Mikko Laine är klar för spel i Hockeyallsvenskan och Mora. Forwarden har 124 matcher i den finska högstaligan samt 385 matcher i Mestis, den finska motsvarigheten till Hockeyallsvenskan, på sitt CV. I Mestis spelade Laine för bland annat Jukurit och TUTO Hockey där han sammanlagt har gjort 246 poäng. Forwardens tillskott stärker upp Mora inför slutspurten av säsongen. I Mora spelar dessutom Kalle Valtola, som värvades från samma lag som Laine, vilket innebär att de forna lagkamraterna nu återförenas.

Mikko är en hårt arbetande forward som alltid ger allt för laget. Han har ett bra skott och kan både användas i offensiven och i defensiven. Jag har själv varit tränare för honom under en säsong och känner till honom väl. Det är en riktigt bra person i omklädningsrummet också. Han vill verkligen komma hit och hjälpa oss och vi är jätteglada att få hans underskrift, säger tränare Tomek Valtonen på Moras hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

sex + 8 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.