Foto: Bildbyrån
Fortsatt skadeläge på backsidan har tvingat Mora att agera och förstärka backbesättningen. Idag gjorde man klart med den NHL-meriterade backen Brandon Gormley.

I lördags blev Marcus Fagerudd från Djurgården klar. Nu agerar Mora ytterligare, idag meddelade klubben att man har värvat den 25-årige backen Brandon Gormley, närmast från AHL.

Den kanadensiska backen står noterad för 58 NHL-matcher under sin karriär, men har mestadels hållit till i farmarligan AHL. Närmast kommer han från AHL-laget Binghamton Sennators där han spelat 17 matcher och står noterad för fem poäng den här säsongen.

– Det är en spelare som gick i 1:a rundan och som nr 13 i NHL-draften 2010. Han är en pucksäker back med bra fart under skridskorna. Tränarna för Kanadas landslag har givit honom rådet att söka sig till Europa för att spela på stor rink då han är aktuell för OS, kommenterar sportansvarige Anders Sundby i ett pressmeddelande.

Mora skriver att värvningen är en del av spelarstödet. Spelarstödet är ett projekt där privatpersoner sätter in pengar till Mora för att bidra till spelartruppen. Läs mer om projektet här.

LÄS MER: DIF-backen dumpas till rivalen

Annonser

Kommentarer

Kommentarer