Jörgen Lindgren om Moras arenakrav: ”Det är licensnämnden som beslutar det”

0
1708
Foto: Bildbyrån

Under tisdagseftermiddagen besiktade SHL och dess ledning tillsammans med Ishockeyförbundet Smidjegrav Arena i Mora. Vi fick oss ett par ord med SHL:s vd, Jörgen Lindgren som berättar om inspektionen. 

Mora IK uppfyller inte kraven för att spela i SHL, det krävs 5000 platser varav 3500 ska vara sittplatser. I Smidjegrav Arena finns det endast 4514 platser tillgängliga, men trots det kan man få dispens den första säsongen. Jörgen Lindgren, SHL:s, vd, berättar varför besiktningen gjordes.
– Vi gjorde en besiktning, vi har gjort det där varje år när ett nytt lag går upp, där vi sätter ihop en grupp människor både från SHL och Svenska Ishockeyförbundet som dels gör en besiktning av arenan men också informerar om vad som gäller för spel i SHL, säger han till Hockeybladet.

Finns det en möjlighet för Mora att spela i SHL trots att man inte uppfyller kraven?
– Det är ju licensnämnden som beslutar det, när arenabedömningen är klar. Vi lämnar in våra planer och tankar där vi försöker ge en bild av helheten och därefter får de göra en bedömning, säger han.

Ingen ny arena de kommande året

Någon ny arena i Mora redan till hösten är inte att räkna med. Det kommer ta mycket längre tid än så, det bekräftade kommunalrådet, Anna Hed, för Hockeybladet under tisdagen.
– Jag skulle tippa att det kan ta två år innan det är klart, säger Hed.

Vill bygga en arena vid Siljans Strand

Som vi på Hockeybladet tidigare rapporterat vill Mora Kommun bygga en ny arena närliggandes Siljans strand. Här berättar SHL:s, vd, sina tankar om projektet.
– Det är ett intressant projekt utifrån en helhet, men som jag sade, det blir en leverans från licensnämnden hur de ser på arenan utifrån de olika kraven. Oavsett vilken nivå man spelar på ska den här typen av bedömning göras, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

4 × 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.