Betyg ifrån Rögle-Mora

Hockeybladets skribent Lucas Henriksson sätter betyg på tisdagens match mellan Rögle och Mora. En match som Mora vann med överlägsna 1-6.

Det blev en överkörning i Lindab Arena under tisdagskvällen när bortalaget Mora slog Rögle med hela 1-6. Hockeybladet var på plats i Ängelholm och sätter betyg på matchen.

Fullständig analys av matchen hittar ni HÄR

Matchen:
✰✰
Det var egentligen bara den första perioden som höll någon form av SHL-klass. De andra två kantades av slarv och onödiga utvisningar. I och med den stora skillnaden målmässigt så uteblev också spänningen i matchen.

Domarna:
✰✰✰
Antalet utvisningar är inget domarna ska lastas för. Bortsett från vid något enstaka tillfälle hölls en jämn och bra nivå i bedömningen.

Stämningen:
✰✰
Många tomma stolar i Lindab Arena under tisdagen och det var inte direkt trångt på ståplats heller. Till Rögles klacks försvar så var hemmalagets spel inte direkt något att hurra för. Förvånansvärt tyst även vid ställningen 0-0.

Målvakterna:
Mora: Christian Engstrand ✰✰✰✰✰
Gör en lysande insats och räddar sitt lag vid flera tillfällen. Kan inte heller lastas för Rögles mål. Var framförallt strålande i den första perioden och vid Rögles flera powerplay.

Rögle: Justin Pogge ✰✰
Imponerar inte direkt bortsett från några bra räddningar i den första perioden. Vill nog ha tillbaka en del av målen. Utbytt efter den andra perioden vid ställningen 1-4.

Emil Kruse ✰✰
Det är inte lätt att komma in med en period kvar när spelar helt utan energi. Spikar dock inte igen och släpper in ett av de första skotten. Som inte såg helt otagbart ut.