Zaar inför mötet med genombrottsklubben: ”Klart man blir extra triggad av ett derby”

Efter två säsonger i Nordamerika med spel i AHL var han redo att återvända till svensk hockey. Han var ett riktigt hett namn och hade kontakt med flera klubbar innan han slutligen skrev på för Malmö. Hockeybladet.nu har pratat med Daniel Zaar som nu vill hjälpa Malmö att ta nästa kliv mot att bli en toppklubb i SHL.

Daniel Zaar har Jonstorps IF som moderklubb men har spelat i Rögle sedan 16-års ålder. Efter ett riktigt bra år med Rögle i allsvenskan säsongen 2013/2014 blev det säsongen efter spel i SHL för Luleå vilket sedan har följts upp med två säsonger i AHL. När snacket började gå om att han var på väg tillbaka till svensk hockey var det flera klubbar som jagade honom. Men trots förflutet i seriekonkurrenten Rögle hamnade Zaar hos Rögles rivaler Malmö.

Vad var det som avgjorde att det blev Malmö för dig?
– Malmö visade tidigt ett tydligt intresse och jag fick en bra känsla för klubben när jag var där på besök. Jag gillade det Malmö hade att erbjuda och det är en bra klubb med duktiga coacher.

Hur har du utvecklats under dina två säsonger i Nordamerika?
– Framförallt under min första säsong i AHL så lärde jag mig väldigt mycket. Jag har blivit en klokare spelare och tar bättre beslut på planen. Sen har jag även blivit starkare och lagt på mig några kilo under de senaste säsongerna.

”Vi har ett riktigt bra lag”

Efter succén förra säsongen när Malmö gick hela vägen till semifinal finns där ändå en del förväntningar på laget som ser riktigt bra ut på pappret. Vad säger du om ert lag?
– Jo, Malmö gick väl överraskande bra förra året och då byggs det upp en del förväntningar. Jag tycker att vi har ett riktigt bra lag sen gäller det att få allt att stämma när det verkligen gäller.

På lördag börjar allvaret. Är ni redo för premiären?
-Ja det tycker jag! Det har gått bättre och bättre under försäsongen, både för mig och för laget, och träningarna vi har haft nu på slutet har varit riktigt bra. Vi känner os redo och det ska bli kul att komma igång.

Zaar om att möta Rögle: ”som vilken match som helst”

Ni möter din gamla klubb Rögle där du spelade i flera säsonger. Med tanke på den rivalitet som finns mellan Malmö och Rögle så lär mycket fokus läggas på dig. Vad säger du om det?
– Nja, jag vet inte direkt om så mycket fokus kommer vara på mig. Jag försöker se det som vilken match som helst och förbereder mig också som för vilken match som helst.

Säsongspremiär mot rivalen i ett fullsatt Malmö Arena. Låter väl inte helt fel?
-Det låter hur bra som helst! Även om det aldrig brukar vara några problem att tagga till inför en premiäromgång så är det klart man blir extra triggad av ett derby. Jag har spelat Skånederby förut och jag vet hur bra trycker brukar vara på läktarna. Det ska verkligen bli kul.

Om vi pratar om lördagens motstånd Rögle. Hur bra koll har du på klubben?
– Det är klart jag har en del koll. Jag har försökt följa laget sen jag lämnade. Det är ett bra lag som har gjort en del spännande nyförvärv under sommaren. Men i övrigt så är det nästa inga som är kvar sedan jag spelade där. Men det är absolut ett bra lag och jag tror det blir en bra match.

Och slutligen, vinner ni på lördag?
– Absolut!

Hockeybladet söker skribenter

Vill du bli Hockeybladets nya skribent? Läs mer här>>>

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN