SUPERLYFTET I MALMÖ: Tre vinster och tre nollor

Fyra spelade matcher, tre vinster och tre nollor under ordinarie tid . Den formen är inte att leka med när vi går in i ett kort juluppehåll. Kan detta vara SHL lagets väg uppåt i tabellen eller är denna form endast tillfällig? 

En match spelades i gårdagens SHL. HV71 gästade Malmö Arena med förhoppningar om ett ordentligt revanschmöte efter förlusten med 4-0 på hemmaplan. Det såg vi inte röken av. Det lördagens match istället visade tittarna var en viktig styrkemätning för hemmalaget. Trendbrottet kom äntligen, fyra matcher, tre vinster och tre nollor under ordinarie tid.

Trendbrottet  

Det är rimligt att påstå att Malmö inte imponerat speciellt mycket under den första delen av säsongen. Laget har haltat i tabellen och inte visat den styrka som skulle ta laget till vårens slutspel. Det är självklart för tidigt förutse hur lagen kommer prestera när sista halvan av SHL drar igång innan slutspelet, men när laget mellan den 15 november och 15 december förlorat sex av sju matcher kändes det nog tufft för de flesta malmösupportrarna. Men, kanske som ett julmirakel eller av ren skicklighet, kom trendbrottet.

Tre vinster 

När Malmö tog emot Linköping var det nog inte många som var säkra på seger från hemmalaget. Malmö hade förlorat fyra raka matcher och var i behov av ett trendbrott med energi som belöning. Det var allt annat än vad vi fick se. Laget förlorade mot Linköping i en målsnål match där det vinnande laget avgjorde på straffar. En tung förlust som inte alls borde ha varit speciellt motiverande. Men, sedan vände det. På de fyra senast spelade matcherna har Malmö vunnit tre, och ligger där med tillsammans med Växjö på en andraplats i formtabellen för de fyra senast spelade matcherna vilket kan räknas in som ett viktigt lyft för det tidigare haltande laget.

Tre nollor

Det som däremot gör Malmö unika från exempelvis Växjö är lyftet från målvaktssidan. Oscar Alsenfelt, burväktare i Malmö, har under säsongen inte stått för ett utmärkande spel. Han har inte legat i topp av målvaktsligan eller gjort speciellt många ögonrbrynshöjande räddningar. De fyra senast spelade matcherna talar för en helt annan målvakt än vad vi tidigare fått se. När laget i lördags mötte HV71 på hemmais var det en definitiv duell mellan HV71’s Jonas Gunnarsson (som för övrigt leder tabellen med fyra hållna nollor denna säsong) och Alsenfelt som många gånger tidigare fick förtroendet i Malmö. Vinnaren blev… Oscar Alsenfelt.  Där med tog han sin tredje nolla på fyra spelade matcher. En mot Linköping, en mot Djurgården och en mot HV71. På dessa matcher gick burväktaren alltså från botten till toppen när det kommer till hållna nollor, vilket är en imponerande bedrift. Trots att statistiken från Statnet inte anser att straff-förlusten mot Linköping räknas som en nolla från Malmös sida, så vi på Hockeybladet det eftersom att det skedde under ordinarie tid.

”Vi har kommit långt i vår process” 

Trots de stora framgångarna och trendbrottet som givit laget tre vinster och Alsenfelts tre nollor under ordinarie tid, verkar han själv inte förstora sina bedrifter. En ödmjuk och lugn målvakt berättar om känslan efter vinsten mot HV71 i gårdagens möte.

– Det studsar rätt, det känns bra och vi jobbar bra. Känns lite retroaktivt, för jag tycker jag har spelat bra tidigare men släppt in mål då. Vi har kommit långt i vår process under säsongen, backarna står på rätt sida och gör det lättare för mig, säger Oscar Alsenfelt till C more i en artikel publicerad på SHL:s hemsida. 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN