Alsenfelt förlänger med Malmö Redhawks

Malmö Redhawks meddelade under tisdagseftermiddagen att man förlänger kontraktet med målvakten, Oscar Alsenfelt.
– Vi är självklart väldigt glada över att få behålla den målvakt som varit hela ligans främsta under den senaste säsongen, säger sportchefen, i ett pressmeddelande.

Idag presenterade Malmö Redhawks en kontraktsförlängning med målvakten, Oscar Alsenfelt, som den gångna säsongen blev utsedd till SHL:s bästa målvakt och tilldelades priset ”Honken Trophy”. Väl värd sitt pris har Alsenfelt under säsongen tangerat rekordet för antal hållna nollor och dessutom hade han en imponerande räddningsprocent på 94,46 procent när säsongen summerades.

– Vi är självklart väldigt glada över att få behålla den målvakt som varit hela ligans främsta under den senaste säsongen. Med Oscar på plats säkerställer vi också, att vi kommer att ha en av SHL:s bästa målvaktsuppsättningar även till den kommande säsongen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.

Ryktades vara klar för Leksand

Under säsongen ryktades han bort till andra klubbar i SHL och så sent som i mars rapporterade Sportbladet om att han var aktuell för Leksand. Men idag bekräftade klubben att han stannar i Malmö även den kommande säsongen.

– Det känns kul på alla sätt, både hockeymässigt och socialt, att få vara kvar på hemmaplan. Främst är det ändå att få fortsätta att vara med på den här resan, att vara med och kunna ta nästa steg med klubben, säger Oscar Alsenfelt själv.

Det nya kontraktet gäller över den kommande säsongen

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN