TOBIAS EKBERG: ”Jag har Pantern att tacka för mycket”

Han började den senaste säsongen i Pantern men fick under säsongen chansen i Malmö Redhawks. Igår ställdes Tobias Ekberg mot sitt tidigare lag när Malmö Redhawks besegrade IK Pantern i det traditionsenliga Malmöderbyt som inleder klubbarnas säsong.

– Det känns bra. Vi börjar med en vinst, så det är skönt. Kul att få möta sitt gamla lag, sa Tobias Ekberg till Hockeybladet efter matchen.

Det blev 29 matcher i Pantern och HockeyAllsvenskan under den senaste säsongen för Tobias Ekberg. Sedan fick 24-åringen chansen i Malmö Redhawks. En chans som backen tog vara på och när säsongen summerades hade backen från Töreboda bokförts för 25-SHL matcher.

– Det känns bra. Jag har Pantern att tacka för mycket. Fick en bra förra säsong och en bra start där som öppnade upp så jag fick komma till Malmö.

Vann säsongens första match

Under gårdagskvällen spelade Malmö Redhawks sin första match för säsongen. Motståndet stod hans tidigare klubb, IK Pantern för. Efter två mållösa perioder gick Redhawks ifrån i den tredje perioden och slutresultatet blev 2-0. Efter matchen var Tobias Ekberg positiv inför den kommande säsongen.

– Det känns bättre än förväntat tycker jag. Lite detaljer i försvarsspelet som vi behöver förbättra. Jag tycker powerplay känns helt okej idag. Vi hade några läge som vi kanske borde gjort mål på men annars i det hela känns det helt okej för att vara första matchen, avslutar Ekberg.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN